Startuje kvalifikacioni turnir Evrolige za juniore ( 12-14 februara)

FMP SPREMNO ČEKA ELITU

 

logojctSve je spremno za početak EUROLEAGUE BASKETBALL NIKE INTERNATIONAL JUNIOR CLASSIFICATION TOURNAMENT (JCT 2010) u organizaciji KK FMP. Najbolji juniori Evrope od 12. do 14. februara boriće se u dvoranama Basket City, Basket Land i FMP u Železniku za mesto koje vodi na finalni tunrir u Parizu. Ulaz na sve utakmice je BESPLATAN!

U grupi A pored ekipe FMP-a učestvuju Budućnost (Crna Gora), Asvel (Francuska) i Crvena zvezda (Srbija), dok B grupu čine domaći predstavnici Partizan i Hemofarm, INSEP (Francuska) i Brose Baskets (Nemačka). FMP je kao branilac titule iz Berlina direktan učesnik juniorskog „fajnal-ejta“ (od 6. do 9. maja), a u Parizu će se naći i Žalgiris (pobednik turnira u Rimu), Kaha Sol (pobednik turnira u Barseloni), kao i šampioni beogradskog i turnira u Londonu. Upražnjena mesta popuniće Evroliga dodeljivanjem „vajld karti“.

Povezana vest:  SVETSKA PRVENSTVA – URUGVAJ, 1967, U Montevideu trasiran put ka samom vrhu

– Svečano otvaranje turnira zakazano je za petak, 12. februar, u 17 časova, a turnir će otvoriti ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković. Prema prvobitnom rasporedu finale je trebalo da se igra u nedelju od 19.30, ali smo promenili termine kako bi ljubitelji košarke mogli da isprate i juniorsko finale Evrolige u Železniku, a potom i večiti derbi Crvena zvezda – Partizan. Finalni meč u hali FMP zakazan je po novom rasporedu za nedelju u 15.30, a prethodno će od 12.30 biti odigrana utakmica za treće mesto. Posle ovog meča gledaoci će uživati u takmičenjima u zakucavanju i šutiranju trojki- istakla je Tijana Čović, direktor Organizacionog odbora kvalifikacionog turnira Evrolige u Beogradu.

Povezana vest:  Džikić: Još ne znamo sastav protiv Olimpije

Juniori FMP-a nemaju imperativ osvajanja turnira, ali zvanje dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope obavezuje trenera Aleksandra Glišića i njegove igrače na što bolji rezultat.

– Ne krijemo da su naša očekivanja najveća. Beogradski turnir je vrlo jak i poslužiće nam kao odlična priprema za „fajnal-ejt“ u Parizu. Dobro poznajemo rivale, francuske ekipe Asvel i INSEP su vrlo jake, takođe i podgorička Budućnost. Sa srpskim timovima smo igrali u Jedinstvenoj juniorskoj ligi i kvalifikacijama za ovo takmičenje i verujem da će publika moći da uživa – objašnjava trener FMP-a Aleksandar Glišić.

Povezana vest:  NBA VESTI, Oklahoma izborila doigravanje

Slično razmišlja i kapiten mladih „pantera“ Strahinja Mladenović.

– Pred teškim smo zadatkom koji su nam ostavile prethodne generacije. Naše ambicije su pobedničke i u Beogradu i u Parizu. Svesni smo odgovornosti i očekujem da će se sve završiti na najbolji mogući način po FMP – podvukao je Strahinja  Mladenović.

Prvu utakmicu na turniru FMP igra protiv Budućnosti, u petak u 10 časova (Basket City). Posle svečanog otvaranja na programu je drugo kolo i duel sa Asvelom (18.15). Poslednji meč u A grupi „panteri“ igraju u subotu u 10 časova sa Crvenom zvezdom.