trening_sport_eko

Samo devetorica igrača na treningu Srbije

 

Košarkaši Srbije trenirali su danas u Beogradu u smanjenom broju – najviše iz zdravstvenih razloga, a selektor Dušan Ivković rekao je da razmišlja i o naknadnim pozivima. Samo devetorica igrača trenirala su danas sa loptom. Osim Nenada Krstića, koji je od ranije odsutan, nisu vežbali ni Duško Savanović, Kosta Perović i Nemanja Bjelica, dok je Novica Veličković radio odvojeno.

macvan_trening_sport_ekoOsim njih, nije bilo ni Miloša Teodosića i Stefana Markovića, koji su otišli na završne preglede pred potpisivanje ugovora sa CSKA, odnosno Pamesom. Ivković je kazao da Ivan Radenović i Milovan Raković definitivno neće učestvovati u ovoj akciji reprezentacije.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije protiv Gruzije i Finske u kvalifikacijama

-Prošle godine je bila malo drugačija slika, imali smo mnogo vise igrača…sada ih je samo devet – rekao je novinarima selektor Dušan Ivković.

On je kazao da nijedna povreda nije zabrinjavajuća, ali da se „prati situacija“ i da „nije isključeno“ da se naknadno još neko pozove. Perović danas treba da snimi nogu magnetnom rezonancom, što je mera predostrožnosti posle sezone.

Povezana vest:  Kivnač Dinler novi-stari King of the Rock šampion

Savanović je takođe dobio dan pauze zbog rutinskog pregleda srca, pošto želi da odmah dobije dozvolu za stanje koje ima da bi nastavio normalno da trenira. Bjelica je od ranije povređen i on neće raditi sa loptom do 1. avgusta.

Ivković je novinarima otkrio da je Veličkoviću atrofirao nožni mišić kvadriceps tokom sezone.

Veličković je zbog toga trpeo velike bolove i nije mogao normalno da trenira, a sada bi posebnim programom trebalo da se vrati tonus tom mišiću, da bi krilni igrač nastavio da trenira sa ekipom.

Povezana vest:  Olimpijakos neće produžiti ugovor sa Janakisom

-Nemamo ništa što bi zabrinjavalo. Igrači koji danas nisu trenirali treba da obave neke preglede i izvade potvrde, tako da smo ovu nedelju iskoristili da budemo servis igračima – rekao je Ivković.

Srbija u nedelju u podne putuje za Nemačku na bazne pripreme.

PHOTO: ataimages.rs

duda_ivkovic_kzn_2011