Noel_Gallagher

Noel Galager izdaje dva solo albuma

 

Noel Galager, bivši gitarista grupe „Oejzis“, najavio je u sredu u Londonu solo povratak na muzičku scenu s dva nova albuma. Prvi, pod nazivom „Noel Gallagher’s High Flying Birds“, treba da izađe 17. oktobra i na njemu je deset numera koje je muzičar proteklih 18 meseci snimao u Londonu i Los Anđelesu.

Povezana vest:  X FACTOR 2013, Društvene mreže preplavljene komentarima

Dve godine posle burnog razlaza s bratom Lijamom, čime je definitivno okončana njihova saradnja u „Oejzisu“, Noel Galager (44) se sprema I na turneju povodom izlaska tog albuma.

Drugi album, koji još nema naslov, Noel Galager je snimio u saradnji s grupom „Amorfes Androdžines“, a u prodaji će se pojaviti 2012. Muzičar je tek sada, dve godine kasnije, javno progovorio o sukobu s bratom, nekoliko trenutaka pre izlaska na scenu, na koncertu u Parizu.

Povezana vest:  Pogledajte novi spot Dubioze kolektiv, novi album u prodaji od 15. aprila

Svađa je, kako je ispričao, izbila kada je Lijam želeo da na koncertu reklamira svoju odevnu liniju, ali da ne plati.

Upao je u ložu držeći u rukama gitaru „kao sekiru“. „Skoro da mi je otkinuo glavu“, ispričao je Noel Galager i rekao da mu je tada bilo svega dosta i da je otišao pet minuta pre početka koncerta zbog čega ja nastup otkazan, a to je označilo i raspad „Oejzisa“.

Povezana vest:  Svetska truba broj jedan u Zagrebu