FUDBALSKA-LOPTA

U Turskoj još 15 osumnjičenih za nameštanje

 

Turski sud zvanično je optužio još 15 osumnjičenih za nameštanje mečeva u koje je uključen i šampion države Fenerbahče, a izdao je i nalog za hapšenje predsednika ovog fudbalskog kluba. Među 15 osumnjičenih koji su danas izvedeni pred sud nalazi se i visoki funkcioneri Fenerbahčea Sekip Mosturoglu i Ilhan Eksioglu. Ovim se broj osumnjičenih koji se nalaze u zatvoru i čekaju suđenje popeo na 22.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Gvardiola srećan, Morinjo besan

Optuženi su i tehnički direktor Eskisehirspora Bulent Ujgun, predsednik Sivaspora Menčun Odijakmaz, kao i nekolicina fudbalera, među kojima je i bivši igrač Fenerbahčea Umit Karan. Petorica osumnjičenih su puštena.

Sud je izdao i nalog za hapšenje predsednika Fenerbahčea Aziza Jildirima, za koga turski mediji navode da je podmićivao suparničke fudbalere da igraju loše. Jildirim je i dalje u bolnici posle kardioloških pregleda.

Povezana vest:  Sautempton odbio ponudu Liverpula za Lovrena

Turska policija obavila je raciju domova i prostorija kluba, zadržavši pritom oko 60 osoba osumnjičenih za manipulaciju utakmicama u turskom prvenstvu prošle sezone.

Policija je juče objavila da je nabavila dokaze da je namešteno 19 utakmica prve i druge lige. Tokom racije zaplenjeno je i osam neregistrovanih pištolja i ima dokaze da je nekim igračima pod pretnjom traženo da se odreknu novca koji im se duguje.

Povezana vest:  Mediji: Matić u januaru prelazi u Real Madrid

Turski premijer Redžep Erdogan, bivši fudbaler i vatreni navijač Fenerbahčea, rekao je juče da podržava temeljnu i fer istragu i sudski postupak, kao i da ovaj skandal narušava ugled zemlje.

Fudbalski savez Turske objavio je da će naknadno odlučiti da li će preduzeti neke mere protiv Fenerbahčea do 15. jula, kada treba da obavesti FIFA koji će timovi učestvovati u evropskim takmičenjima.