Jose_Mourinho_2Žoze Murinjo: Neću da čekam nikoga

 

Novi strateg na klupi Realovih fudbalera Portugalac Žoze Murinjo od prvih treninga novoj ekipi jasno je pokazao što očekuje. U četvrtak su se Realovi fudbaleri okupili na prvom delu predsezonskih priprema, a u petak započeli sa prvim treninzima. Iako su još najveće zvezde tima poput Kristiana Ronalda, Gonzala Higuaina, Ćabija Alonsa ili Kake na produženom odmoru, Murinjo je okupljenim igračima od početka nametnuo zahtevan ritam treninga i čeličnu disciplinu.

Povezana vest:  Pobeda Arsenala za povratak na vrh

Španski sportski dnevnik Marka piše da je Murinjo svojim novim pulenima nametnuo je od starta pet pravila tokom predsezonskih treninga i to:

-Kašnjenje na treninge neće se tolerisati. Svaki trening počinje u 9.30 sati, a neće se tolerisati ni minut kašnjenja. Ukoliko igrač zakasni pa makar i minut, neka se ne trudi da izađe na trening-igralište kompleksa Valdebebas. Neka trenira sam.

Povezana vest:  Milinković: Nije Hamletovsko "biti ili ne biti"

-Maksimalna koncentracija na treningu, kao i tačnost pri okupljanju za putovanja.

-Maksimalni intenzitet treninga svih 90 minuta. Portugalac ne insistira na treninzima snage bez lopte, već se veći deo vremena radi sa loptom.

-Eventualne povrede moraju se prijaviti klupskim lekarima barem sat vremena pre treninga. Murinjo ne želi da sazna u poslednji trenutak da ne može da računa na igrača na treningu.

Povezana vest:  Runi: Pojačali smo vežbanje penala

-Bez buke u autobusu. Igračima Reala biće dopušteno slušanje muzike, ali sa slušalicama na ušima, kao i korišćenje mobilnog telefona, ali podešeni na vibraciju.

Marka takođe navodi da su igrači dobro prihvatili trenerove zahteve, kao i da je Portugalac usprkos žestokom ritmu rada našao vremena za razgovor i šalu.