trening_sport_eko

Reprezentativci Srbije otputovali na pripreme u Nemačku

 

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas u Nemačku na bazični deo priprema za Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Avionom do Frankfurta, a potom autobusom do 150 kilometara udaljene vazdušne banje Rotenburg, otputovalo je 16 igrača, dok će im se u utorak pridružiti i Duško Savanović, koji još nije obavio sve medicinske preglede zbog manjih srčanih problema.

Selektor Dušan Ivaković u Nemačku je poveo Miloša Teodosića, Stefana Markovića, Milenka Tepića, Aleksandra Rašića, Uroša Tripkovića, Dragana Milosavljevića, Ivana Paunića, Marka Kešelja, Nemanju Bjelicu, Marka Čakarevića, Milana Mačvana, Novicu Veličkovića, Nenada Krstića, Kostu Perovića, Bobana Marjanovića i Mileta Ilića.

Povezana vest:  NBA VESTI, Hauard preskače početak sezone

U Beogradu je, zbog dodatnih pregleda Savanovića, ostao i lekar reprezentacije Dragan Radovanović.

On je izjavio da će Veličković zbog povrede kolena i butnog mišića prve nedelje trenirati smanjenim intenzitetom, dok se kod Nemanje Bjelice „mora biti strpljiv“ i sačekati da operisana kost šake potpuno zaceli.

Centar Mile Ilić je u petak pozvan da se priključi reprezentaciji i ne krije zadovoljstvo što će ponovo biti deo nacionalnog tima.

Povezana vest:  Rodman postao trener košarkaške topless-ekipe

-Počastvovan sam pozivom. Trudiću se da opravdam poverenje selektora i što bolje se pripremim tokom boravka u Rotenbergu – rekao je Ilić.

Na pripremama u Nemačkoj, pored selektora Ivkovića su i pomoćni treneri Aleksandar Kesar i Dušan Gvozdić, kondicioni trener Duško Marković, tim menadžer Nebojša Ilić, fizioterapeuti Dušan Sajić i Dušan Popović i ekonom Jovica Aničić. Seniorska reprezentacija Srbije se sa priprema u Nemačkoj vraća 23. jula.

Povezana vest:  Partizan teško do pobede protiv FMP-a, incidenti u Železniku (FOTO)

Evropsko prvenstvo u Litvaniji održaće se od 31. avgusta do 18. septembra, a Srbija će se takmičiti u Grupi B sa Francuskom, Nemačkom, Izraelom, Italijom i Letonijom.