dusan_savanovic

Savanović: Pripreme teku dobro, nećemo razočarati na EP

 

Košarkaš reprezentacije Srbije Duško Savanović rekao je danas da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema u nemačkom Rotenburgu i dodao da očekuje dobar rezultat nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

-Na treninzima u dvorani, teretani ili prilikom trčanja maksimalno smo fokusirani, posvećeni da sve bude onako kako od nas traže selektor Ivković i članovi stručnog štaba. U trenucima slobodnog vremena, volim da se našalim, nasmejem saigrače, jer sam po prirodi takav. Obozavam dobru atmosferu, vedre i raspolozene ljude u svom okruzenju… Nenad Krstić je kapiten na terenu i van njega, ja sam kapiten za šalu i smeh – rekao je Savanović.

Povezana vest:  Zvezda: Besplatne ulaznice za majstoricu, Arena bi bila mala

Do početka EP u Litvaniji ostalo je više od 40 dana, a Srbija će na kontinentalnom šampionatu igrati u grupi sa Italijom, Izraelom, Nemačkom, Letonijom i Francuskom.

-Nećemo razočarati. Naš cilj je plasman na Olimpijske igre u London, svesni koliko je prepreka na tom putu i da neće biti lako. Zato dajemo sve od sebe od prvog dana priprema, kako bi dostigli željenu formu i bili spremni da obradujemo naciju – naveo je Savanović.

Povezana vest:  Božićno druženje Zvezde i Specijalne olimpijade

On je dodao i da nema problema sa srčanom aritmijom, a to su potvrdili i dodatni pregledi u Beogradu, zbog čega je nekoliko dana kasnio na pripreme u Rotenburg.

-Sve je u najboljem redu. Nikad se boljem nisam osećao. Nisam se preterano uzbuđivao ni posle prvih testiranja u Beogradu, jer nisam osećao apsolutno nikave smetnje. Posle dodatnih pregleda, ustanovljeno je, da je sve besprekorno, uredno, da postoji mogućnost da je bila greška u čitanju prvobitnih rezultata – zaključio je on.

Povezana vest:  Milutinov u Olimpijakosu?