Novicki

Novicki će nastupiti za Nemačku na Eurobasketu

Zvezda Dalas Maveriksa Dirk Novicki rekao je „da“ Nemačkoj ususret predstojećem Evropskom prvenstvu koje se ovog leta igra u Litvaniji.

-Pauza je vrlo kratka, ali želim pomoći mladoj ekipi da ostvari uspeh – rekao je MVP ovogodišnjeg NBA finala.

Novicki je imao dugu i napornu sezonu u kojoj je u sedam meseci odigrao 94 utakmice u najjačoj ligi sveta. Naslov je osvojio igrajući s povređenim prstom koji mu nije pravio previše problema u finalu protiv Majami Hita (4-2).

Povezana vest:  Dobra atmosfera na treningu Zvezde na Zlatiboru

Nakon kratkog odmora u rodnom Virzburgu i na Karibima sa svojom devojkom Džesikom Olson, Novicki je imao dovoljno vremena da razmisli šta će odlučiti, ali i da zaleči prst. Doktori su rekli da je zdrav, pa je u skladu s dobrim vestima obradovao celu nemačku naciju potvrdnim odgovorom.

Ali, tu nije kraj dobrim vestima za Nemce. Kris Kaman, centar Los Anđeles Klipersa, također je potvrdio svoj nastup u Litvaniji.

Povezana vest:  EVROLIGA, Kecman: Idemo dalje, Peković: Tukli su me pod košem!

-Igrao sam za reprezentaciju 2008. i bilo je zabavno. Ove godine želimo nešto i ostvariti – rekao je Nemac.

Nemci će pokušati dohvatiti Olimpijske igre na ovom turniru, jer je to velika želja i motivacija svih, a pogotovo Novickog koji je svojevremeno rekao da želi nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu jer kasnije više neće imati priliku.

Povezana vest:  Dabl-dabl Radmanovića