kobe_bryant_la_lejkersi

Brajant je opsednut Džordanom, želi da ga nadmaši

Opsednutost Kobija Brajanta harizmom Majkla Džordana nikad nije bila sporna. Otkad je 1996. godine došao u NBA ligu, Brajant je stilom igre bio njegov najverniji  imitatior i najlegitimniji naslednik.

Da i s 32 godine Brajant sebi postavlja motivacione ciljeve koji se tiču Džordana potvrdio je bivši trener obojice najboljih košarkaša u istoriji, Fil Džekson, i to u razgovoru za Los Angeles Times.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Hemofarm pobedio Crvenu zvezdu

-Kobijev cilj je na listi najboljih strelaca NBA lige svih vremena preteći Džordana – rekao je sasvim  direktno Džekson, koji je s krajem prošle sezone završio trenersku karijeru upravo u Brajantovim Lejkersima.

Brajant je na svaki dosadašnji upit o tom cilju odgovarao da ga ne interesuje nadmašiti Džordana po broju koševa, već Bila Rasela, legendarnog centra Boston Seltiksa, po broju osvojenih NBA prstenova (11).

Povezana vest:  Radonjić: Nastavljamo da gradimo tim

Danas, međutim, sa „samo“ pet prstena prvaka i 33. rođendanom (tačno za mesec dana) pred vratima, Brajant objektivno neće moći  da sustigne Rasela.

Džordana bi mogao: legenda Čikago Bulsa treća je na večnoj listi strelaca NBA lige s 32.292 koša, a Brajant je šesti s 27.868. Svojim dosadašnjim prosekom ubačaja u sezoni tokom NBA karijere (1857,6) trebat će 2,3 sezone da bi dostigao svog velikog uzora. Trenutni NBA štrajk i eventualne povrede biće mu remeteći faktori, ali za očekivati je da bi mogao uspeti.

Povezana vest:  Cirbes najkorisniji igrač 22. kola Jadranske lige

Treba naglasiti da je Džordan u NBA ligi zaigrao nakon tri godine univerzitetske karijere (North Carolina), dok je Brajant u NBA ligu došao kao 18-godišnjak, direktno iz srednje škole.