lopta_u_kosu

EP ČEŠKA DO 16

Orlići pobedili Đetiće

 

SRBIJA – CRNA GORA 100:62

Reprezentacija Srbija perfektno je startovala na Evropskom prvenstvu u Češkoj za igrače do 16 godina. Izabranici selektora Saše Nikitovića u okviru 1. kola grupe „B“ ubedljivo su u pardubicama bili bolji od selekcije Crne Gore. Posle furiozne igre tokom svih 40. minuta ostvarili su trijumf od 38 poena prednosti: Srbija U16 – Crna Gora U 16 100:62 (26:16, 26:13, 31:14, 18:19).

Odlično su najbolji srpski kadeti počeli utakmicu i već posle pet minuta susreta imali dvocifrenu prednost- 19:9. Selekcija Crne Gore je uspela da se konsoliduje i donekle smanji zaostatak početkom drugog perioda na 30:24. Međutim, sledi sjajna serija mladog srpskog tima od 19:5 za ogrman kapital (49:29) na samo dva minuta pre odlaska na poluvreme. Naši centri Dušan Risitć (11 poena, 7 skokova) i Đoko Šaljić (9 poena) postigli su u prvih 20 minuta isto toliko poena, dok je igrom sjajno dirigovao plejmejker Nikola Rebić sa po pet poena i asistencija.

Povezana vest:  Đorđević: Odigrali smo dobar turnir

Srpski kadeti nisu ni pomišljali da se opuste i smanje angažovanost i produktivnost u nastavku meča. Naprotiv posle samo dva ipo minuta igre u trećoj četvrtini napravli su seriju 16:2 za ogromno vođstvo 67:31. Brano Đukanović je u ovom periodu pogodio nekoliko šuteva za tri poena, dok je Đorđe Kaplanović takođe ušao u seriju poena, što je totalno demoralisalo selekciju Crne Gore.

Povezana vest:  EVROLIGA, Prvak Evrope bez Bazilea na početku sezone

Osim Dušana Majstorovića (3 skoka, 4 asistencije) svi srpski kadeti upisali su se u listu strelaca, a najefikasniji su bili Brano Đukanović sa 20 poeena, Đorđe Kaplanović (8 skokova) sa 19 , Dušan Ristić (12 skokova) je ubacio 18, dok se Luka Popović zaustavio na 15 poena.

Selektor srpskih kadeta, Saša Nikitović, pohvalio je pristup i angaživanje svojih izabranika na startu Evropskog prvenstva u Češkoj:

– Počeli smo u malom grču, bilo je i treme, što je sasvim razumljivo jer ovo je prva utakmica na šampionatu. Donekle nas je poremetila, srećom lakša povreda, Marka Guduriča. U nastavku meča je bilo sve prema željama i očekivanjima. Svi su dobili priliku da igraju i pokazali se u sjajnom izdanju. Međutim, opuštanja ne sme da bude, sutra nas protiv Rusije očekuje daleko kompleksniji i teži meč. Igrači moraju da budu koncentrisaniji, jer biće to borba za bodove koji se prenose u sledeću fazu takmičenja.

Povezana vest:  Trinkijeri: Rad pretvoriti u dobru igru protiv Cibone

U16 reprezentacija Srbije u 2, kolu grupe „B“ na Evropskom prvenstvu u Češkoj igra u petka od 13:30 časova protiv selekcije Rusije.

SRBIJA U16: Jaramaz 1, Rebić 5, Pušica 3, Đukanović 18, Gudurić 4, Majstorović, Popović 15, Simeunović 4, Tejić 4, Kaplanović 19, Šaljić 8, Risitić 18.

CRNA GORA U16: Agramović, Latković 1, Pavićević, Savić 18, Šekularac 7, Đurović 4, Vukčević 2, Mijatović 6, Drašković 15, Sarić 3, Dozić 4.