arvydas-sabonisLegendarni Sabonis u Košarkašku kuću slavnih!

Košarkaška legenda Litvanije i Portland Trail Blejzersa, Arvidas Sabonis, biće primljen u Košarkašku kuću slavnih u Springfildu 13. avgusta, objavila je NBA ekipa Portlanda.

Sabonis je igrao za Portland sedam sezona (1995-2001, 2002-2003) i poznat je kao jedan od najboljih centara koji su ikada igrali košarku.

-Arvidas Sabonis je slika i prilika kako bi jedan Trail Blejzer trebao da igra i da se ponaša, te smo duboko počašćeni što će upravo on predstavljati naš grad i klub u Košarkaškoj kući slavnih – rekao je predsednik Trail Blejzersa Leri Miler.

Povezana vest:  Nikolić: Šansa za mlađe igrače, Zadar je prioritet

-Uprkos dolasku u Portland u kasnim godinama svoje karijere, Sabonis se odupro svim povredama i igrao je s toliko žara da je postao jedan od najvoljenijih Trail Blejzera svih vremena. Uzbuđeni smo što ćemo konačno moći izraziti našu zahvalu Sabasu za sve što je učinio za klub tokom svog boravka u ekipi_ kaže Leri Miler.

Povezana vest:  Košarkaši Srbije u Gruziji za plasman na EP 2022

EkipaTrail Blejzersa odaće posebnu počast Litvancu 18. kolovoza kada će na javnom slavlju s navijačima Sabonisovo ime biti dodato na zastavu s Portlandovim članovima u Kući slavnih, koja će potom završiti pod svodom Rouz Gardena, Portlandova doma.

Sabonis je ambasador ovogodišnjeg izdanja Eurobasketa u Litvaninji koje počinje 31. avgusta