univerzijada_2011

Studentska selekcija Srbije otputovala u Šenžen na 26. Letnju univerzijadu

Studentska reprezentacija Srbije otputovala je jutros u Kinu, gde se u Šenženu od 12. do 23. avgusta održava 26. letnja Univerzijada. Pred izabranicima selektora Luke Pavićevića nije nimalo lak zadatak, pokušaće da odbrane zlatnu medalju osvojene pre dve godine na studentskoj Olimpijadi održanoj u Beogradu.

– Svesni smo da nas u Šenženu ćeka težak posao. Cij je da ponovimo uspeh iz Beograda, ali isto žele imaju i naši rivali. Imamo zaista tešku grupu. Australija, Kanada i Turska imaju takođe velike ambicije. Momci su odlično radili tokom pripremnog perioda. Ovo je praktično naša „B“ selekcije, svi ovi igrači znaju da im je ovo poslednji nivo na putu do naše najbolje selekcije. Na njima je da se dokažu, odigraju najbolje što mogu i ostvare dobar plasman- istakao je selektor srpskih akademaca, Luka Pavićević.

Povezana vest:  Kalinić: Očekuje nas jako težak meč

Kapiten studentske selekcije Srbije, Nikola Dragović sa nestrpljenjem čeka prve utakmice u Kini:

– Univerzijada je veliko takmičenja i ogroman izazov za svakog sportistu. Studentski sport je veoma razvijen u Americi, Kanadi i Australiji, ali i u većini odrugih zemalja. Dobro smo se pripremili, uigrali, jer većina igrača iz naše reprezentacije je priv put zajedno na okupu. Verujem da smo u dobroj formi i zato jedva čekamo da takmičenje počne. Imamo kvalitet, sjajnu atmosferu i verujemo da možemo ostvariti dobar rezultat u Šenženu.

Povezana vest:  NBA VESTI, Džejms odveo Klivlend u drugu rundu plej-ofa

Košarkašku reprezentaciju Srbije na Univerzijadi u Šenženu predstavljaće sledećih 12 igrača: Marko Ljubičić, Nikola Dragović, Stefan Birčević, Duško Bunić, Stefan Živanović, Mladen Jeremić, Miloš Dimić, Nikola Cvetinović, Vladimir Lučić, Sava Lešić, Luka Drča i Vladimir Štimac. Pored selektora Luke Pavićevića u Stručnom štabu nalaze još i Goran Miljković (pomoćni trener), Gligorije Babović (doktor) i Marko Đurković (fizioterapeut). Srbiju će na košarkaškom turniru u Šenženu predstavljati i sudija Milija Vojinović.

Povezana vest:  SP DO 17 GODINA, Srbija - Kina 71:74

Univerzitetska reprezentacija Srbije takmičiće se u Šenženu u „B“ grupi sa selekcijama Australije, Turske, Kanade i Hong Konga. Rival našem timu trebalo je da bude i reprezentacija Južne Afrike koje je u poslednjem trenutku otkazala učešće na 26. letnoj Univerzijadi.

RASPORED ODIGRAVANJA MEČEVA

13. avgust: SRBIJA – Hong Kong (4:00)

16. avgust: SRBIJA – Australija (6:30)

17. avgust: SRBIJA – Kanada (4:00)

18. avgust: SRBIJA – Turska (12:00)