JAO_MING

Jao Ming u Kući slavnih već sledeće godine

Nedavno penzionisani kineski košarkaš Jao Ming u košarkaškoj kući slavnih u Springfildu bi se mogao naći već u avgustu iduće godine, kada će biti inaugurisan razred 2012.

Taj je čin i dalje pod velikim znakom pitanja s obzirom da je jedno od osnovnih pravila kod primanja minimalno čekanje od pet godina nakon završetka karijere.

Povezana vest:  Srbija savladala Nemačku

Ali, Kineski košarkaški savez, koji želi najboljeg azijskog košarkaša u istoriji predložiti u nominacioni proces, raspitivao se o mogućnosti da Jao uđe u Kuću slavnih zasad samo u svojstvu zaslužnika, za što dosad nisu vredela tako striktna pravila.

Izvršni direktor Kuće slavnih Džon Doleva potvrdio je da je Kinezima razjasnio detalje prijave, te da su obećali poslati potrebne papire do istaknutog roka.

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt dočekao titulu posle 40 godina

Uspeju li Kinezi progurati svoju zvezdu među nominovane, ta će vest biti poznata krajem godine. Nakon dva kruga glasanja novi će članovi biti poznati u februaru tokom All-Star vikenda u Nju Orleansu. Svečanost primanja održaće se najverovatnije u avgustu.

Jao je objavio prekid košarkaške karijere pre tri nedelje u Šangaju. Centar Hjuston Roketsa morao se povući nakon serije teških povreda u stopalu i gležnju, zbog kojih je propustio praktički kompletne dve poslednje sezone, te čak 250 utakmica Roketsa tokom šest zadnjih sezona.

Povezana vest:  Milojević: Tenerife je jedna od najboljih evropskih ekipa