lopta_u_kosuITALIJA, EP ZA KADETKINJE

Srbija pretrpela treći poraz

Reprezentacija Srbije pretrpela je i treći poraz na Evropskom prvenstvu za igračice do 16. godina koje se održava u Italiji. Izabranice trenera Miloša Pavlovića poražene su u okviru 3. kola grupe „D“ u Kaljariju, od selekcije Turske koja je ključnu prednost stvorila u poslednjem periodu igre: Srbija U16 – Turska U16 56:66 (12:11, 16:12, 15:20, 13:23). Ovim porazom srpske kadetkinje zauzele su četvrtu poziciju u grupi „D“ i do kraja šampionata boriće se za plasman od 13. do 16. mesta i opstanak u eltinoj diviziji evropske košarke.

Povezana vest:  Milojević: Da podignemo agresivnost i intenzitet u odbrani

Mlade srpske košarkašice manje su grešile i bile u konstantnom vođstvu sve do finiša treće četvrtine koja je završena rezultatom 43:43. U poslednjem delu igre, selekcija Turske pravi seriju 8:0, maksimalno koristi svoju skakačku dominaciju i pravi odlučujuću prednost, koju kadetkinje Srbije nisu uspele da anuliraju do kraja meča. Turknje su ostvarile 14 skokova više, a zanimljivo je da su iz reketa postigle čak 50 poena. Srbija je loše šitirala za tri poena (2-16), imala 23 izgubljene lopte i samo jednu raspoloženu igračicu. Aleksandra Crvendakić završila je susret sa 15 poena, 12 skokova i tri asistencije.

Povezana vest:  NBA VESTI, Klivlend otpustio trenera Majka Brauna

– Ponovo smo dosta oscilirali, odigrali odlično prvo poluvreme i prikazali mnogo lošiju igru u nastavku. Gotovo isti scenario ponavlja se na svakoj utakmici. Lako gubimo stečeno vođstvo, dolazi do pada u koncentraciji, zalaganju i učinku. Sledi nam borba za opstanak u elitnoj divziji. Uveren sam da možemo do cilja, ako ispravimo greške i budemo konstantni u većem delu svake utakmice. Dobro će nam doći dan odmora, pred odlučujuće susrete na šampionatu- istakao je trener ženske U16 selekcije, Miloš Pavlović.

Povezana vest:  EVROLIGA, REZULTATI, Rezultati trećeg kola druge faze i tabele grupa Evrolige

U nedelju je na Evropskom prvenstvu u Italiji slobodan dan, a rivali reprezentacije Srbije u borbi za plasman od 13. do 16. mesta biće poznati po završetku svih utakmica 3. kola šampionata.

SRBIJA U16: Vojinović, Cukić 8, Milekić 1, Pucovski 2, Anđelković 2, Trišić 4, Mandić 8, Crvendakić 15, Ristić 9, Nikolić 2, Nikitović 5, Ćirić.

TURSKA: Akbas 10, Derink 4, Gilkan, Atas 8, Oskis, Cidal, Katalbas 3, Basaran 6, Altinbej, Koklar 23, Manlači 8, Olček 4.