lopta_u_kosu

ŠENŽEN, 26. LETNJA UNIVERZIJADA

Orlići pobedili Tursku

 

Srbija – Turska 84:36

Reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na 26. Letnjoj Univerzijadi koja se održava u kineskom Šenženu i napravila veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale. Izabranici selektora Luke Pavićevića u okviru 3. kola grupe „B deklasirali su selekciju Turske posle bolje i dominantne igre tokom svih 40. minuta utakmice: Srbija – Turska 84:36 (26:8, 19:6, 18:15, 21:7).

U želji da se iskupe za nesrećni poraz od selekcije Kanade u drugom kolu, srpski akademci su krenuli furiozno od samog starta duela protiv Turske. Iz odlične odbrane, proistekao je veliki broj kontranapada, a u prvih 20. minuta naš tim je šutirao trojke respektabilnih 6-8.

Povezana vest:  Vujošević: Dočekali smo Igokeu kao prvi tim na tabeli

Iako su imali prednost od 30 poena razlike posle prvog dela igre, reprezentativci Srbije nisu posustajali. Kolektivnog igrom, dominacijom u skok igri (51-22) nastavili su da povećavaju prednost. U 35. minutu vođstvo Srbije je posle uspešno realizovanih slobodnih bacanja Vladimira Lučića iznosilo- 74:34, a maksimalnih 48 poena razlike postavljeno je u poslednjim sekundam meča.

Povezana vest:  Crvena zvezda slavila u Valjevu za sedmu pobedu u Superligi

– Sve smo rešili već u prvoj četrtini zahvaljujući dobroj odbrani. Potpuno smo zaustavili selekciju Turske, koja je protiv Kanade poražena tek posle produžetaka. Perfektno nas je služio šut, imali smo odličan pristup utakmici, bili maksimalno borbeni. U istom stilu moramo nastaviti i na sledećim mečevima koji nas očekuju- istakao je posle meče selektor Univerzitetske selekcije Srbije, Luka Pavićević.

Za plasman u četvrtfinale 26. Letnje Univerzijade, reprezentaciji Srbije je neophodna pobeda protiv selekcije Hong Konga sa kojom se sastaje u sredu (4:00) u ranim jutarnjim časovima.

Povezana vest:  Božić: Jako bolan poraz

SRBIJA: Ljubičić 6 (5 as), Dragović 14 (4 sk, 6as), Birčević 16 (11 sk. Za 16 minuta), Bunić 5 (5 sk), Živanović 5, Dimić 6, Cvetinović 2, Lučić 10 (8 sk, 5 as), Lešić, Drča 2 (5 as), Štimac 4 (6 as), Jeremić 14.

TURSKA: Jilidirim 8, Turka 8, Batuk 4, Ekrem 5, Talun 9, Ferin 2.