vlada_djurovic_trener_kkfmpĐurović: Zvezda je favorit, ali možemo da ih iznenadimo

 

Trener FMP Železnika Vlade Đurović rekao je danas da je Crvena zvezda favorit u predstojećem četvrtfinalnom duelu Kupa Radivoja Koraća, ali da su njegovi košarkaši spremni da iznenade crveno bele.

Završni turnir Kupa Radivoja Koraća održaće se od 18. do 21. februara u Nišu. FMP Železnik i Crvena zvezda igraju u petak od 20.30, a duel Radničkog iz Kragujevca i OKK Beograda počinje od 18 sati.

-Svi znaju da je Kup čudno takmičenje i da iznenađenja nisu retka. Idemo u Niš da pružimo maksimim, iako smo na startu dobili možda i najtežeg protivnika. Pojačali smo rad prethodnih dana zbog pauze u Evročelendž kupu, jer želimo da maksimalno spremni dočekamo naredne utakmice na međunarodnoj sceni – rekao je Đurovich.

Povezana vest:  Poraz Denvera u Portlandu posle četiri produžetka

Trener Železnika rekao je da njegova ekipa ima velike ambicije u Evročelendž kupu, ali i domaćoj ligi, kako bi i naredne sezone obezbedila učešće u Regionalnoj ligi.

-U Evročelendž kupu imamo velike ambicije, kao i u domaćoj ligi. Cilj nam je da kroz Superligu ponovo obezbedimo plasman u regionalno takmičenje. Međutim, nećemo se predati bez borbe ni u Nišu – rekao je Đurović.

Povezana vest:  Himki domaćin završnog turnira Evrokupa

U tim FMP-a posle povrede vraća se Filip Čović, a nastup Bojana Radetića je neizvestan zbog bolesti. Turnir u Nišu propustiće i povređeni Andreja Milutinović.

FMP je u klupskoj istoriji osvojio četiri Kupa, od kojih dva na turnirima u Nišu. U sezoni 1996-1997 FMP je u finalu savladao Partizan sa 105:92, a šest godina kasnije „panteri“ su bili bolji od Hemofarma sa 88:67.

Treći trofej FMP je osvojio u sezoni 2004-2005, kada se klub zvao Refleks, pobedom protiv Partizana od 88:84 u Vršcu, a poslednji put trijumf u Kupu „panteri“ su ostvarili u sezoni 2006-2007, ponovo protiv Partizana od 73:61 u Kragujevcu.

Povezana vest:  NLB LIGA, Ubedljiva pobeda Partizana u večitom derbiju

Prvog dana takmičenja u četvrtak, od 18 sati igraju branilac trofeja Partizan i Radnički Basket, dok se od 20.30 igra meč između Hemofarma i valjevskog Metalca.

-Posle izvlačenja parova rekao sam da idemo u Niš da učimo i dobro je da to činimo u meču sa najboljima. Nadam se da će niška publika, koja dobro poznaje košarku, imati šta da vidi i kada je Radnički Basket u pitanju – rekao je trener Radničkog Boško Đokić.

U subotu se igraju polufinalni mečevi, a finale je u nedelju.