djordje_gagic (1)

Đorđe Gagić – Novo Pojačanje KK Hemofarm STADA

 

Danas je u prostorijama  KK Hemofarm STADA, potpisan trogodišnji ugovor, sa bivšim centrom KK ’’Mornara’’ Đorđem Gagićem, rođen 28. 12.1990. godine , visok 210 cm.

Direktor Dušan Božović: zvučao je vrlo zadovoljno novim pojačanjem:’’ Prošle sezone smo ga upoznali kroz igre u Mornaru u crnogorskoj ligi i pozvali ga,po preporuci, na kontrolne treninge u Millennium. Na ovim treninzima je pokazao da poseduje kvalitet ,mlad je ’90 godište, što se uklapa u naš koncept mladog tima. Bio je kandidat za Univerzitetsku selekciju i član mlađih reprezentativnih selekcija što takođe  potvrđuje da se radi o perspektivnom igraču.’’

Povezana vest:  Čović: Prioritet u budućnosti igrači iz naše škole

Trener Željko Lukajić izjavio je povodom dolaska novog igrača:

-Đorđe je došao na probu i zadovoljni smo kako se uklopio. Sa obzirom na godište,visinu, dosta dobar šut i borbenost siguran sam da ima potencijala.  Ima još dosta da se radi, ovaj pripremni period je obično malo naporniji ali mladi igrači zaista to dobro podnose. Vrlo su ambiciozni, radni i raspoloženi, nema nervoze koja može da prati velike fizičke napore već su svi dosta veseli.’’zadovoljno je konstatovao Lukajić.

Novi centar Đorđe Gagić, rođen je u Benkovcu, sada živi u Beogradu, a u Vršac je stigao   iz Bara preko Riminija:

Povezana vest:  Radonjić: Želimo da kontrolišemo dešavanja na parketu

-Obradovala me je mogućnost da dođem na probu u Millennium i drago mi je što ću raditi sa trenerom Lukajićem koji daje šansu mladim igračima i verujem da ću dobiti priliku da se afirmišem u dresu Hemofarma. Preko leta sam trenirao sa Lotomotikom, Virtus , Roma u Riminiu, prethodno sam trenirao sa Univerzitetskom selekcijom i Vršac je došao kao lep nastavak.

Na pitanje kakvi su prvi utisci o klubu i gradu Đorđe izjavljuje:

-U Baru mi je bilo zaista lepo i druženje i dosta smo postigli sa mladom ekipom pod vođstvom Đorđija Pavicevica, drugo mesto u Crnoj Gori i ušli smo u fajnal for Balkanske lige. Vršac mi se za ovih par dana čini kao zaista lep i topao grad, jedna kulturna sredina  a što je još bitnije imam dobre saigrače, Uroša Petrovića znam još iz pionirske selekcije, igrao sam protiv Maraša i Otaševića u raznim finalima…tako da očekujem dobru sezonu, samo još malo da se uklopim u njihov način igre.

Povezana vest:  NLB LIGA, Hemofarm poražen u Zagrebu

Na provokacije čime bi trebalo da se pohvali, a na čemu da poradi kao mladi igrač izjavio je da još mora da poradi na eksplozivnosti i tehnici a što se tiče dobrih strana , nakon kratkog oklevanja izjavio je da je to: skok, borbenost i dobra igra leđima…