CETVERAC NA SP 2

KAJAK/KANU SP SEGEDIN

Četverac u finalu, dvojac u B, Molnar u C finalu

 

Srpski četvorosed K-4 na 1.000 metara, u sastavu Milenko Zorić, Ervin Holpert, Aleksandar Aleksić i Dejan Terzić, plasmano u finale na Svetskom prvenstvu u Segedinu obezbedio je olimpijsku vizu za London naredne godine.

Sjajni srpski četverac je u trećoj kvalifikacionoj grupi zauzeo drugo mesto iza Mađarske, ali je to bilo dovoljno da se nađe u finalu i obezbedi učešće na Olimpijadi u Londonu sledeće godine. Četvorosed Srbije je ostvario vreme 3:06,422.

Povezana vest:  VESLANJE, Nastavak priprema sa ličnim rekordima

Tako je Srbija, za sada, obezbedila dve olimpijske vize. Pored muškog četverca, juče su to u istoj disciplini ostvarile i žene.

Danas je srpski dvojac u K-2 za žene na 500 metara plasirao se u B finale, dok je Miroslav Molnar izborio plasman u C finale.

U današnjim polufinalnim trkama srpski dvosed K-2 na 500 metara, koji vesla u sastavu Renata Major-Kubik i Marta Tibor, zauzeo je polufinalnoj trci šesto mesto u vremenu 1:55,276, što je bilo dovoljno za B finale. U kvalifikacijama njih dve su u svojoj grupi zauzele treće mesto.

Povezana vest:  „Beogradska regata”, treća po redu, 14. avgusta

U trci K-1 na 500 metara Miroslav Molnar je u četvrtoj polufinalnoj grupi zauzeo  pretposlednje, osmo mesto, u vremenu 1:54,071. Tim rezultatom Molnar će se naći u C finalu.

Danas posle podne Srbija će u finalu imati dva predstavnika. U disciplini K-1 na 1.000 metara nastupiće Marko Tomićević. Da bi obezbedio olimpijsku vizu za London Tomićević mora biti među osam najboljih na svetu. U finalu će se takmičiti i naše žene u K-4 na 1.000 metara.

Povezana vest:  Beograd od 30. maja do 1. juna domaćin seniorskog EP u veslanju, jure se rekordi!