novica_velickovic_kos

Veličković definitivno ne ide na Evropsko prvenstvo

 

Standardni srpski košarkaški reprezentativac Novica Veličković definitvno neće putovati na prvenstvo Evrope u Litvaniji pošto zbog povrede misića nije spreman da odgovori visokim zahtevima takmičenja, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije (KSS). Lekar reprezentacije Dragan Radovanović u ime Medicinske komisije KŠ obrazložio je situaciju oko Veličkovićeve povrede.

Povezana vest:  Đorđević: Osvajanje medalje za Srbiju je privilegija

-Veličković je tokom boravka u reprezentaciji Srbije, uz terapije, rehabilitaciju i dozirane treninge postigao napredak u oporavku od višemesečne povrede sa kojom je stigao na pripreme državnog tima. Njegovo trenutno stanje, međutim, ne može da odgovori visokim zahtevima koje iziskuje veoma intenzivno takmičenje kakvo je ovogodišnje EP u Litvaniji – rekao je Radovanović.

On je dodao da će Veličković, koji je bio član naše selekcije na četiri poslednja velika takmičenja ostati na terapijama i pod nadzorom stručnog štaba nacionalnog tima sve do povratka u svoj klub Real Madrid.

Povezana vest:  Ðorđević posle Italije: Kamenčić gradi kuću

Sa druge strane još nije doneta definitivna odluka kada je u pitanju nastup Marka Kešelja, koji je na meču porotiv Australije u Londonu povredio jagodičnu kost.