Pred početak KUPA RADIVOJ KORAĆA

Trifunović: U Niš po trofej!

 

trifunovic_predstavljanje (1)Košarkaši Crvene zvezde u popodnevnim časovima putuju u Niš na još jedan završni turnir Kupa Radivoja Koraća. Vremena za previše analize nakon duela sa Partizanom nema, crveno beli su radili punim intezitetom prethodnih dana, pa puni optimizma čekaju prvi meč u petak uveče u hali Čair.

-Kup je specifično takmičenje koje ima svoju draž. Baš zbog toga svaka prognoza je nezahvalna i izraziti favorit ne postoji. Svakoj utakmici moramo da pristupimo kao da je finalna i to mora da bude naš recept ako želimo da se borimo za pehar – kaže Aleksandar Trifunović.

Povezana vest:  U petak počinje prodaja ulaznica za utakmicu Zvezda - Ulm

Prvi rival našeg Zvezda u petak od 20,30 je FMP. Timovi su se sastajali ove sezone dva puta a rezultat u pobedama je izjednačen. Ono što je zanimljivo, Aleksandar Trifunović je prvu utakmicu nakon povratka u Crvenu zvezdu u Pioniru vodio baš protiv rivala kojeg će probati sutra da eliminiše.

-Žreb nas nije mazio, dobili smo najjačeg mogućeg protivnika. FMP ne odustaje od svoje koncepcije a doveli su i Stefanovića koji im daje dodatni kvalitet. Respektujemo ih, oni su tim koji nikad ne odustaje od borbe za visok plasman. To na najbolji način pokazuju u Evro-čelendžu. Naravno, i mi imamo svoje ambicije – smatra Trifunović.

Povezana vest:  Jokić jedini zapažen od srpskih košarkaša u NBA ligi

Ono što može da raduje zvezdinog stratega je podatak da ima kompletan tim na raspolaganju.

-Svi treniraju, jedino je Radivojević radio nešto slabijim intezitetom. Ima lakšu povredu posle nedeljne utakmice sa Partizanom ali računam i na njega. Kompletni krećemo za Niš – zaključio je Trifa.

Pravdu na meču protiv FMP-a deliće Dragan Nešković iz Kraljeva, Aleksandar Glišić i Uroš Obrknežević iz Beograda.