normal_2010mascotsZOI VANKUVER

PRVO ZLATO ZA RUSIJU U NORDIJSKOM TRČANJU

Kriukov najbrži u sprintu

 

Rusija je do jučerašnjeg finala nordijskog trčanja u sprintu imala samo jednu osvojenu bronzanu medalju. Ipak, Nikita Kriukov doneo je zlato pobedom u sprintu nordijskog trčanja, a da uspeh za Rusiju bude još veći pobrinuo se osvajanjem srebrne medalje Aleksander Panžinski.

Povezana vest:  TREĆA KONFERENCIJA ŽENE I SPORT

Vodeći u Svetskom kupu sprinta, Peter Nortug iz Norveške osvojio je bronzano odličije sa zaostatkom od 9 sekundi, čime se bar malo iskupio za katastrofalan rezultat u trci na 15km koju je završio na 4. mestu.

U finalu sprinta kod dama zlato je osvojila Marit Bjoergen iz Norveške za 3:39,2 minuta. Poljakinja Justina Kovalčik posle petog mesta na 10km došla je do srebrne medalje sa sekundom zaostatka u odnosu na pobednicu. Prvu medalju za Sloveniju u Vankuveru donela je osvajanjem trećeg mesta Petra Majdič, koja je bila sporija skoro dve sekunde od Bjoergen.

Povezana vest:  KUGLANJE, Apatince iznenadila ekipa Vrbas Dana u Kupu Srbije, Nišlijke se plasirale u četvrtfinale

Rezultati dame: 1. Bjoergen (Norveška) 3:39,2 minuta, 2. Kovalčik (Poljska) + 1,1, 3. Majdič (Slovenija) + 1,8, 4. Olson (Švedska) + 2,5, 5. Đenuin (Italija) + 9,9, 6. Brun-Li (Norveška) + 12,3.

Muškarci: 1. Kriukov (Rusija) 3:36,3 minuta, 2. Panžinski (Rusija) + 0,0, 3. Nortug (Norveška) + 9,2, 4. Hatestad (Norveška) + 13,7, 5. Poltaranin (Kazahstan) + 18,1, 6. Petersen (Norveška) + 1:19,9.