dusan_ivkovic_trening

Ivković: Igrači su raspoloženi i spremni za start EP

 

Najbolji srpski košarkaši odradili su poslednji trening pred start evropskog prvenstva u Litvaniji, a selektor Dušan Ivković ocenio je da su njegovi izabranici veoma raspoloženi i da jedva čekaju da počne takmičenje. U premijernom susretu Srbija igra sutra od 14,15 sati protiv Italije, a Ivković je potvrdio da ekipa neće trenirati na dan utakmice iz praktičnih razloga.

-Meč počinje veoma rano, imaćemo samo jedan sastanak i video pripremu za duel sa Italijanima. Igrači su veoma raspoloženi, čini mi se da jedva čekaju da počne šampionat, da krenu utakmice za koje se već dugo spremamo – rekao je Ivković.

Povezana vest:  Đorđević: Pravimo ekipu za osvajanje medalje

Selektor našeg državnog tima detaljno je proučio igru Italijana, istakavši da će biti veoma ozbiljni protivnici.

-Sagledavajući kompoziciju i hemiju njihovog tima, uključivanjem u sastav NBA igrača posle nekoliko godina, sasvim je moguće da njihova motivacija bude na najvišem nivou na samom startu šampionata. Poznato je da su prve utakmice na svakom prvenstvu daleko najteže. Znači, potrebna je koncentracija i veliko strpljenje. Bitno je da nametnemo naš stili igre koji gradimo već četiri godine – objasnio je Ivković.

Povezana vest:  EVROLIGA, Završni turnir Evrolige za žene u Istanbulu

Milenko Tepić je priznao da postoji mala doza nervoze, što je sasvim normalno pred početak evropskog prvenstva.

-Pošto postoji nervoza, siguran sam da smo na pravom mestu. Međutim, uveren sam da će se ta nervoza i pozitvna trema preneti već sutra na teren u najboljem mogućem svetlu – smatra Tepić.

Pouzdani bek naše reprezentacije ističe kvalitet selekcije Italije, koju veoma respektuje.

-Italijani imaju veliki motiv u Litvaniji, bez obzira što su stigli sa vajld kartom. Imaju u svojim redovima tri NBA igrača sa bitnim ulogama u svojim klubovima. Ostali igrači su dugo godina u reprezentaciji i bez obzira što su bez uspešnih rezultata, imaju dobru okosnicu tima, sistem igre i svakako su ekipa za respect – rekao je Tepić.

Povezana vest:  NBA LOKAUT, Pregovori u sredu trajali duže od 14 sati

-Daleko od toga da ih se plašimo, već samo govorim o njihovom objektivnom kvalitetu. Takođe, svesni smo da samo ako budemo igrali na maksimalnom nivou, na svim utakmicama na šampionatu, možemo da se borimo za pobedu protiv svih rivala – poručio je plejmejker srpskog državnog tima.