OSS_KADETI_11

Svetski kadetski prvaci stigli u Beograd

 

Muška kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije doputovala je danas u Beograd nakon što je u Argentini odbranila titulu prvaka sveta.

-San svakog sportiste je da osvoji medalju, a pogotovo svetsko zlato. Nadam se da ćemo imati mnogo uspeha i u narednih takmičenjima – rekao je reprezentativac Srbije Uroš Kovačević na aerodromu u Beogradu.

Povezana vest:  Vizura maksimalna protiv Kohile – Dinamo iz Krasnodara rival u 3. kolu

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Milan Ðuričić rekao je da mu je drago što je njegova ekipa napravila preokret u finalu protiv Španije.

-Bilo je ovo teško i naporno takmičenje, trebalo je izdržati sve. U meču sa Španijom smo gubili sa 1:0, ali smo izdržali sve i na kraju osvojili zlatnu medalju – naveo je on.

Povezana vest:  KADETI – XII SP 2011, Uigravanje za Argentinu

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić čestitao je kadetima i poželeo im da postanu svetski prvaci i u seniorskoj konkurenciji.

-Od srca im čestitam, jer Srbija nema veliki broj reprezentacija koje mogu da kažu da su svetski prvaci. U petom setu finala su dokazali da su najbolji na svetu. Želim im lepu buduhnost i da budu svetski prvaci u seniorskoj kategoriji – istakao je Boričić.

Povezana vest:  JUNIORKE – XVII SP 2013., Pobeda Kine nad reprezentacijom Srbije

Kadeti Srbije su u aprilu ove godine osvojili titulu evropskog prvaka.