genskikan_split

GENSHINKAN SP U BORILAČKIM VEŠTINAMA

Sjajan rezultat srpskih boraca

 

U periodu od 25. do 28. avgusta u Splitu je održano Genshinkan Svetsko Prvenstvo U borilačkim veštinama (Karate, Kobudo, JuJutsu, Grapling). Na šampionatu je učestvovalo preko 380 takmičara iz 28 zemalja.

Šampionat su otvorili specijalni gosti, promoteri, ovog šampionata Bil Valas, Don Vilson, Dan Severn. Reprezentaciju Srbije je prestavljalo četvoro takmičara koji su osvojili 11 medalja.

Povezana vest:  Prokuplje domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije u boksu

Rezultati srpskih reprezentativaca su sledeći:

Biljana Tapavički: 1.mesto Grapling Apsolutna kategorija, 2.mesto Ju Jutsu do 55kg, 2.mesto Kobudo -Bo, 3. mesto Ju Jutsu Apsolutna kategorija.

Andrijana Krstic : 2.mesto Ju Jutsu  + 75kg.

Marko Vujasevic :1.mesto Ju Jutsu do 95kg, 3.mesto Ju Jutsu Apsolutna kategorija.

Ajredin Ajeti : 1.mesto Karate do 80kg, 1.mesto Karate Apsolutna kategorija, 2.mesto Karate Kate, 3. mesto Ju Jutsu do 80kg.

Povezana vest:  DŽUDO, Keljmendi osvojila zlatnu medalju u Parizu

Od strane organizatora Biljana Tapavički proglašena je za najbolju takmičarku na šampionatu u ženskoj kategoriji dobivši pehar. Zastupnik za GenShinKan u Srbiji Srđan Ratković je prezadovoljan ostavrenim rezultatima takmičara koje su ostvarili naši borci.

Kapiten tima reprezentacije Srbije Ajredin Ajeti:

-Zadovoljan sam nastupom tima kojeg sam predvodio u Split i rezultatma koji su postignuti. Organizacija je bila dobra kao i domaćini i prometeri šampionata. Ispunjeni su ciljevi koji su zacrtani pred polazak i premašeni.

Povezana vest:  Božanić osvojila srebro na SP