milan macvan hmfKUP RADIVOJA KORAĆA

Hemofarm neprikosnoven

Hemofarm – Metalac 80:39

 

Košarkaši vršačkog Hemofarma plasirali su se u polufinale završnog turnira za Kup Radivoja Koraća pošto su večeras u četvrtfinalnoj utakmici u Nišu ubedljivo savladali ekipu Matalca iz Valjeva rezultatom 80:39 (19:7, 17:10, 25:9, 19:13).

Hemofarm će u subotu u polufinalu igrati protiv Partizana, koji je ranije danas savladao Radnički Basket sa 75:57. U preostalim četvrtfinalnim utakmicama sutra se sastaju Radnički Kragujevac – OKK Beograd i Crvena zvezda – FMP.

Povezana vest:  Vujošević: Morali smo maksimalno u drugom poluvremenu

Pred oko 500 gledalaca u dvorani Čair, sudili su Vojinovićh, Mrdak i Ličina.

Hemofarm: Despotović 2, Marković 5, Obrenović, Krstović 16, Šutalo 4, Mačvan 4, Katić 10, Borisov 5, Lekić, Marjanović 16, Petrović 5, Jagodnik 13.

Metalac: Radenković , Đukanović 2, Trtić, Beljić, Kasabašić, Ljubojević 11, Marojević 8, Tanasković 2, Birčević 3, Gagović, Tomašević, Panić 13.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami nastavio seriju, Lejkersi hitaju ka plej ofu

Košarkaši Hemofarma bili su veoma raspoloženi za igru, koja je na momente bila i egzibiciozna, dok su Valjevci sasvim podbacili nemajući rešenja da se suprotstave kvalitetnijem rivalu.

Trener Metalca Dragan Simeunović izrazio je žaljenje zbog lošeg izdanja svojih izabranika istakavši da su izneverili „i publiku i sebe i košarkašku javnost“.

Prvotimac Hemofarma Uroš Petrović naveo je da već razmišlja o polufinalnom susretu sa Partizanom u subotu, dok je trener Željko Lukajić ocenio da je večerašnja utakmica dobijena prvenstveno zahvaljujući dobroj igri u odbrani.

Povezana vest:  NBA VESTI, Krstić 10 poena, Brajant 39 koševa

-Protiv Partizana u polufinalu tražićemo svoju šansu. Ne razmišljam nikada o porazu, ali objektivno, Partizan jeste favorit – rekao je Lukajić.

Najbolji pojedinci u pobedničkoj ekipi bili su Krstović i Marjanović sa po 16 poena.