Srb Tur Pozdrav navijacima

EP LITVANIJA 2011

Ivković čestita igračima

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković čestitao je igračima posle iscrpljujuće utakmice i teške pobede nad Turskom (68:67), istakavši da je ostvaren prvi cilj.

-Momci zaslužuju sve čestitke. Posle toliko napora i povreda, uspeli su da smognu snage i izbore se za prvi cilj koji smo postavili – plasman u četvrtfinale evropskog prvenstva. Nikada do sada igrači nisu igrali pod injekcijama kao u prve dve faze ovog šampionata. Bio sam protiv toga i sada, ali su insistirali da igraju – izjavio je Ivković, naglasivši da im čestita „od srca“.

Povezana vest:  Džikić: Moramo da uložimo više energije od Bešiktaša

-Oni to zaslužuju. Imamo realnu šansu da se kvalfikujemo za Olimpijske igre, da li sa ovog evropskog prvenstva ili turnira seledeće godine, a to je najveća zasluga igrača.

Iskusni stručnjak je ocenio da su njegovi izabranici protiv Turske vrlo dobro počeli utakmicu i odigrali prvo poluvreme na visokom nivou.

-Primili smo u prvoj četvrtini samo 11, u prvih pet minuta meča samo dva poena. U finišu prvog dela Tunčeri je ubacio dve trojke, jednu posle ničije lopte. U nastavku je došlo do pada koncenracije, a i nedovoljan fond igrača odrazio se na našu igru. Ipak, vodili smo sve vreme i mislim da bi bila velika nepravda da je turski tim realizovao poslednji napad i došao do trijumfa. Na sreću, nisu pogodili, odbranili smo se, uhvatili loptu… U svlačionici je bilo veliko zadovoljstvo zbog pobede – rekao je Ivković.

Povezana vest:  NBA VESTI, Majami u polufinalu, Atlanti fali još korak

Selektora reprezentacije Srbije raduje što će naši košarkaši do četvrtfinalnog mreča imati četiri dana pauze, da se oporave što bolje i spreme sa duel sa Rusijom ili Makedonijom.

-Protivnika nikad nisam birao, jer to ne zavisi od mene. Imaćemo vremena da se odmorimo i pripremio za četvrtfinale. Veliki posao predstoji našim lekarima i fizioterapeutima da povređene igrače dovedu u takmičarsku funkciju. Verujem da će se i Aleksandar Rašić oporaviti do četvrtka, iako od njega ne treba očekivati veliki učinak na sledećoj utakmici – zaključio je Ivković.

Povezana vest:  Vujošević: Želimo sami da odlučujemo o četvrtfinalu

Reprezentacija Srbije u ponedeljak iz Viljnusa putuje u Kaunas, gde će se odigrati završnica Eurobasketa 2011.