srbija u bugarskoj

Der pobedio na prvom prolaznom cilju, Srbi u grupi sa 16 sekundi zaostatka na trci „Oko Bugarske“

Srpski bicklistai, osim Žolta Dera i Jovana Zekavice koji su pali na oko 50 km do cilja prve etape trke „Oko Bugarske“ u kategoriji 2.2,  plaisrali su se u grupi od skoro 50 biciklista sa zaostatkom od 16 sekundi u odnosu na pobednika Pavela Kočetkova iz ruskog profi tima Itera Kaćuša, koji je stazu od 161 km od Sofije do Trojana prešao za 3:40,35 časova. Drugo mesto u sprintu grupe do trojice biciklista zauzeo je Rogina Radoslav (Hrvatska, Loborika), a treće mladi Holanđanin Peter Merks.

Povezana vest:  Živković 39. na Prvenstvu sveta u ciklo krosu za veterane

U grupi su bili Ivan Stević, Esad Hasanović, Nebojša Jovanović i Marko Stanković. Der i Zekavica se nisu teže povredili, ali su malo zaostaali iza glavne grupe.

– Der je odlično startovao, na prvom prolaznom cilju u mestu Georgi Dimitrov je pobedio i osvojio 100 leva – kaže Radiša Čubrić.- Kasnije se izdvojila četvorka i kako se pokazalo među njima su bili i biciklista koji su se na kraju popeli na postolje. Konkurncija je odlična, mislim da su obe ruske ekipe, nacionalni tim i Kaćuša veoma jake, tu su i Portuglaci koje predvodi ovogodišnji pobednik trke Oko Portugalije Mestre, pa Švajcarci, Norvežani i naravno Bugari…

Povezana vest:  Kanćelara u bolnici u Olimpijskom selu

Stratovalo je 118 biciklista u 20 ekipa iz 17 zemalja.  Bilo je najave da će se u ponedljak 12. septembra voziti jedna etapa, ali je odlučeno da druga etapa bude u dve poluetape – pre podne od 9 časova Trojan – Veliko Trnovo (101 km) i po podne od 15 časova Veliko Trnovo – Šumen (147 km)

Povezana vest:  VUELTA 2011, Martinu etapa, Mollema vodeći