nenad_krstic_srb_let

EP LITVANIJA 2011

Krstić nije izdržao trening, ali igraće protiv Rusije

 

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić napustio je danas pre vremena trening u Kaunasu zbog problema sa povredom leđa, a selektor Dušan Ivković kazao je da se nada da će centar ipak biti spreman za četvrtfinale protiv Rusije.

-Imao je traumu u predelu kuka i moguće je da je tada došlo do neke dislokacije. Problematika vezana za nove povrede je nešto na šta ne mogu da utičem, ali se nadam da će sve biti u najboljem redu – rekao je Ivković.

Povezana vest:  ABA odredila sudije za 3. meč Partizana i Zvezde

Prema njegovim rečima, Krstić se povredio protiv Turske u utakmici poslednjeg kola druge faze Evropskog prvenstva. Selektor Srbije dodao je da je današnji trening propustio i bek Aleksandar Rašić.

-Rašić danas nije ni pokušao da trenira, tako da više nisam optimista da posle tolike pauze može da se vrati u takmičarski ritam i zaigra punom snagom – naveo je Ivković.

Povezana vest:  FAJNAL FOR PARIZ, Vujošević zadovoljan nastupom svojih igrača

Reprezentaciji Srbije ovaj trening bio je prvi od dolaska u Kaunas, gde će u četvrtak igrati protiv Rusije.

-Počinje i zvanično nokaut faza, ali za nas je već bilo dosta tih nokaut utakmica. Ovde smo dobro odigrali startnu utakmicu protiv Italije koja je bila jako značajna. Bilo je bitno i protiv Nemačke, još važnije protiv Turske i uvek smo pronalazili put do pobede. Zato se nadam da ćemo posle ove malo duže pauze biti na nivou i protiv Rusije u četvrtfinalnom duelu – kazao je Ivković.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Poraz Radničkog u Kragujevcu, pobede Cibone i Olimpije

On dobro poznaje ruske igrače, pošto je nekoliko godina radio u moskovskim timovima CSKA i Dinamo.

-Nema nikakvih tajni, dobro poznajemo Ruse. Jedini nemaju poraz na šampionatu, u punom su naletu. Sličan scenario bio je i na šampionatu u Poljskoj 2009. godine kad smo se takođe sastali u četvrtfinalu. Sada će biti mnogo teže, jer je selekcija Rusije dosta iskusnija i kvalitetnija – zaključio je Ivković.