dusko vujosevic kzs feb 2013 (1)Vujošević: Bilo je važno da seriju završimo u dva meča

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je posle pobede nad Vojvodinom da je za njegov tim od velikog značaja što je polufinalna serija plej-ofa Superlige Srbije završena u dve utakmice.
-Čestitam igračima na pobedi i ulasku u finale. Vojvodina je ekipa koja zavređuje svaku pažnju i nimalo slučajno nije ove godine izborila učešće u plej-ofu, odnosno plasman u Jadransku ligu. Mislim da smo sa velikom dozom kvalitetne pripreme, koncentracije, odnosa prema igri, došli u situaciju da kroz dve utakmice rešimo polufinalnu seriju – izjavio je Vujošević.
Trener aktuelnog šampiona naveo je da su crno-beli na večerašnjem meču u svim segmentima igre dominirali (82:61).
-To se, pre svega, odnosi na prvu četvrtinu, koja je u dobroj meri odredila tok utakmice. Kada kažem dominirali, mislim na sam način igre u odbrani, na veliki broj kontranapada koji se iz takvog načina igre u defanzivi otvorio. Praktično, posle takve naše igre bilo je vrlo teško da se ekipa Vojvodine vrati u utakmicu. Odlična kontrola ritma, tempa igre i sa tog aspekta sam jako zadovoljan. Čekamo sada protivnika u finalnoj seriji, koja možda počne već u nedelju, naravno ako to bude Crvena zvezda. Pripremaćemo se u miru i sigurno je da gajimo veliki nivo optimizma pred finale – istakao je Vujošević.
U drugom polufinalu Crvena zvezda vodi protiv Mega Vizure sa 1:0 u pobedama, a drugi meč na programu je sutra uveče u Kruševcu.

Povezana vest:  Do daljeg bez košarke u Srbiji