pancevo-panthers-kragujevac-wild-boars-filip-nedeljkovicSUPERLIGA: Veprovi i Panteri u trci za plej-of

U pretposlednjem kolu Sportklub Superlige kragujevački PBB Wild Boarsi žele i teoretski da obezbede mesto u plej-ofu, protiv Pančevo Panthersa koji su u specifičnom položaju, jer još uvek nisu osigurali opstanak u eliti, ali nisu ni bez šansi da se nađu u plej-ofu.
Iz svih dosadašnjih devet susreta Veprovi su izlazili kao pobednici, ali su Panteri uvek pružali žestok otpor. Prvi put ovi timovi sastali su se još 2004. godine u tadašnjoj Nacionalnoj ligi Srbije, koja je igrana bez opreme, a Kragujevčani su na svom terenu slavili sa 34:6. Najneizvesniji susreti ovih rivala odigrani su u sezoni 2008, u kojoj su Divlji veprovi najpre tesno slavili u ligaškom delu – 21:14, a potom su se kroz iglene uši provukli u polufinalu (34:28) i zatim osvojili titulu.
– Prema ekipi Pančeva imam puno poštovanje i svaka utakmica sa njima predstavlja izazov, kako zbog njihove srčanosti, tako i mladih igrača i njihove želje da se pokažu i uđu u plej-of. Ipak, pored svega toga, čvrsto verujem u pobedu svoje ekipe, do koje mislim da će put utabati „veliki momci“ sa obe strane lopte. Ako defanzivna linija, koja polako pronalazi ritam ove sezone, zaustavi trčanje Pantera, a ofanzina zaštiti Santina, mislim da će to olakšati posao ostatku ekipe, u pohodu ka plej-ofu i tituli. Ova nedelja nam je dobro došla da se igrači oporave i da zacele sitne povrede koje smo imali, te nas očekuje velika borba i odlična predstava za sve ljubitelje fudbala – kaže Đorđe Timotijević, ofanzivni linijaš Veprova.
Pančevci su sjajno započeli sezonu, ostvarivši na startu dve pobede, ali su potom kola krenula nizbrdo, pa su se našli u nezavidnoj situaciji.
– Utakmice sa Veprovima su uvek pravi izazov za nas. Ekipa koja je, zajedno sa Vukovima, osvojila sve titule šampiona Srbije je svakako favorit u nedeljnom susretu, ali Panteri igraju svoju igru i u svakoj utakmici vide novu priliku da se dokažu. Od ekipe koja je u prva dva kola bila nazvana pravim iznenađenjem, sada smo u situaciji da se borimo za opstanak. Nikada ne odustajemo, pa će tako biti i protiv Kragujevca, koji je posle neuspele epizode sa Bedvelom popunio mesto kvoterbeka odličnim Santinom. Ali, i mi imamo svoje adute, a to je tim. Igramo svi kao jedan i verujemo da uz malo sportske sreće možemo da pariramo Divljim veprovima. Očekujem odličan meč i da moji saigrači zajedno sa mnom ostave srce na terenu – rekao je Ivan Kosanović, kvoterbek Pantera.
Duel Veprova i Pantera igra se u nedelju, od 16 sati, na pomoćnom terenu kragujevačkog stadiona „Čika Dača“.

Povezana vest:  Adkins: Srbija zaslužuje spektakl