bo_mekKejleb_makedonija

EP LITVANIJA

Makedonija još uvek slavi plasman u polufinale

 

Košarkaši Makedonije pobedili su sinoć domaćina Litvaniju u četvrtinalu Evropskog prvenstva, a slavlje na ulicama i trgovima nastavilo se i danas. Makedonski mediji sve vesti počinju plasmanom njihove reprezentacije u polufinale Evrobasketa, a prenose i komentare regionalnih i svetskih medijskih kuća o dobroj igri te reprezentacije.

Najviše ljudi je bilo na Trgu Makedonija kod spomenika „Vojnik na konju“, gde su slavili sa zastavama, pištaljkama i povicima „Makedonija“, kao i velikim vatrometom. Na velikom video bimu na Trgu i kafićima u centru Skoplja konstantno se reprizira utakmica, kao i atmosfera iz svlačionice nakon meča.

Povezana vest:  NBA VESTI, Atlanta izborila doigravanje

Okupljeni građani su za makedonske medije prokomentarisali da je „ova ekipa primer za sve buduće generacije kako treba da se bore za državu i kako se ostavlja srce na terenu“.

I makedonski košarkaši su presrećni nakon velikog uspeha reprezentacije.

-Presrećni smo i ponosni na sve koji su došli da nas podrže. Neka se Makedonija raduje, večeras ćemo se odmoriti, a u petak ćemo pokušati da ostvarimo još jednu pobedu. Presudilo je naše srce i drugarstvo – rekao je Vlado Ilievski.

Povezana vest:  Vukoičić: Igrali smo dobro, sjajan šut za tri poena

Lester „Bo“ Mekklejb smatra da se taktika uspešno pokazala na terenu.

-Mislili smo da ukoliko zadržimo minimalnu razliku na kraju ćemo uspeti da napravimo preokret. Veoma sam srećan. Litvanci su imali podršku publike, ali na sreću mi smo pobedili – rekao je Lester Mekejleb.

Polufinalna utakmica između Španije i Makedonije igra se u petak od 16.30.

Povezana vest:  Bogdanović predvodio Partizan do 13. uzastopne titule