Ivkovic_srb_ita

EP LITVANIJA 2011

Dušan Ivković: Previše primljenih lakih poena

 

Selektor reprezenztacije Srbije, Dušan Ivković, čestitao je na zasluženoj pobedi selekciji Rusije i istakao da su najveći uzrok poraza našeg tima bile brojne izgubljene lopte što je rivalu omogućilo dosta lakih poena:

– Zasluženo smo poraženi u ovoj eliminacionoj utakmici, ruski tim je bio bolji i treba mu čestitati. Isto tako mislim da razlika od deset poena nije realna, jer smo tokom celog meča često bili blizu preokreta. Trebalo je malo više koncentracije, jedan skok više, jedna greška manje, da se prelomi utakmica. Igrači su to želeli, ali smo još jednom bili u situaciji da od 77, primimo čak 37 lakih poena što je presudilo – istakao je selektor Ivković.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Francuska pobedila Nemačku uz sjajnu igru Parkera

Jedan od razloga velikog broja izgubljenih lopti je izostanak, zbog povreda, bekovskog tandema Rašić-Tepić:

– Primili smo 18 poena posle izgubljenih lopti, 19 posle skoka u napadu selekcije Rusije, što je u velikoj meri posledica neigranja dvojice ključnih igrača u organizaciji igre. Rašić je bio povređen i sada je u nešto boljem stanju, Tepić se iznenada ukočio u toku jučerašnjeg treninga. Protiv nešto agresivnije odbrane, nama je bio potreban drugi iskusan bek i onda bi naš odgovor na takvu vrstu odbrane bio dosta kvalitetniji. Imali bi smo tada i mi lako postignute poene, a ne da serijom grešaka uvek dolazimo u podređen položaj. Ovom timu koji je puno radio, puno uložio, bilo je teško da to sve izdrži i vrati se u utakmicu.

Povezana vest:  Zvezda i Radnički za pomoć Kraljevu

Svestan je selektor Ivković, da tim mora što pre da se trgne i oporavi pred najvažniju utakmicu na šampionatu, sa selekcijom Grčke koja odlučuje o učešču na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Londonu sledeće godine:

– Imamo samo 15 sati da pripremimo utakmicu protiv Grčke i podignemo igrače kojima je ovaj poraz veoma teško pao. Računam i verujem u karakter tima, da ćemo smoći snage i iskorisiti drugu meč loptu za nastavak puta prema našem primarnom cilju, plasmanu na Olimpijske igre – zaključio je Dušan Ivković, selektor reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Poraz Denvera u Portlandu posle četiri produžetka