nenad_krstic_srb_let

EP LITVANIJA 2011

London ostao samo san za srpske košarkaše

 

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Srbiije nije uspela da obezbedi plasman na Olimpijske igre u Londonu, pošto je danas u Kaunasu, u utakmici za plasman od 5. do 8. mesta i dodatne kvalifikacije izgubila od Grčke sa 87:77 (34:8, 14:18, 16:22, 23:29).

Utakmica je odigrana u „Kaunas areni“ pred oko 7.000 gledalaca, a sudili su Radović (Hrvatska), Javor (Slovenija) i Mihajlov (Rusija).

Srbija: Teodosić 6 (7 as), Tepić, Rašić, Paunić 3, Bjelica 2, Marković 4, Savanović 9, Kešelj 22, Krstić 15, Perović 2, Marjanović, Mačvan 14.

Grčka: Ksantopulos, Burusis 27 (6sk), Zizis 18, Vasileidis, Kalates 10 (10 as), Focis 16 (8 sk), Papanikolau 4 (8 sk), Mavroidis 2, Bramos 6, Kufos 4, Slukas, Kajmakoglu.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Policija napravila obruč, prilaz Pioniru samo uz kartu

London je ostao samo san za košarkaše Srbije. U odlučujućoj utakmici za odlazak na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre naredne godine izabranici Dušana Ivkovića praktično su pali bez borbe, pa će se sutra od 17 časova sa Slovenijom boriti za sedmo mesto.

Nažalost, to nije dovoljno jer će osim finalista koji idu direktno u London, samo još četiri selekcije u kvalifikacije.

Očigledno, poraz od Ruša u četvrtfinalu ostavio je duboke posledice na sada već bivše vicešampione Evrope.

Grci su od starta pokretnom odbranom zadavali dosta probelma našim košarkašima, udvajali su Krstića pod košem, dok su u napadu bili raspoloženi, posebno u šutu za tri poena.

Povezana vest:  Ivković zadovoljan dosadašnjim tokom priprema za SP

Kaletas je lako probijao prednju liniju Srbije i upošljavao slobodne saigrače – Burusisa, Focisa i Zizisa, koji su van linije 6,75 bombardovali protvnika. Ništa nije funkcionisalo u našim redovima, pa su izabranici Dušana Ivkovića imali neverovatan zaostatak na kraju prve četvrtine – 34:8!

Pokušali su srpski igrači u nastavku preko Mačvana da smanje ubedljivo vođstvo, ali ispostavilo se da je buđenje došlo kasno i da ćemo platiti skup danak zbog katastrofe u prvih deset minuta.

Oslabljeni grčki tim, bez Dijamantidis, Papalukasa, Skorcijantisisa i ostalih zvezda evropske košarke znao je da kazni nonšalantnost protivnika.

Povezana vest:  Radonjić: Da odigramo dobro protiv Borca

Uostalom kakao drugačije opisati igru naših košarkaša, koji su u borbi za odlazak na Olimpijske igre, dozvolili sebi da u drugoj četvrtini načine samo jedan faul!

Uprkos bledom izdanju, Srbija je serijom 16:2 na kratko vratila nadu (65:55, 32. minut), ali su sve šanse za preokret propale nakon Mačvanovog promašenog zicera.

Danas su u Litvaniji na programu polufinalni susreti, od 16.30 sastaju se Španija i Makedonija, dok Rusija igra protiv Francuske (20).

Grčka će u borbi za peto mesto sutra od 20 časova igrati protiv selekcije Litvanije koja je savladala Sloveniju sa 80:77.