trifunovic_predstavljanje (1)EVROKUP

Zvezda želi pobedu u Pioniru

 

Posle poraza na Kupu Radivoja Koraća i ranijeg povratka kući, tim sa Malog Kalemegdana sprema se za novi izazov. Ali ako košarkaši Crvene zvezde ove sezone blistaju u nekom takmičenju i predstavljaju pravu kaznenu ekspediciju, onda je to u Evrokupu.

Od početka takmičenja, od devet utakmica puleni Aleksandra Trifunovića su samo jednom poraženi i taj podatak predstavlja dodatni podstrek pred duel sa Turk Telekomom. Turski tim nema pobedu u TOP 16 fazi Evrokupa, ali niko se na Malom Kalemegdanu ne zavarava da će u danas popodne posao biti lak.

Povezana vest:  Košarkašice Radivoja Koraća osvojile Kup Srbije

-Mi smo u dobroj situaciji jer sami odlučujemo o svojoj sudbini. Turk Telekom je sa velikim ambicijama krenuo u Evrokupu i dolaze u Pionir po svoju poslednju šansu. Turk Telekom osim iskusnih Amerikanaca ima i nekoliko odličnih turskih igrača uz veliki ofanzivni potencijal. Nakon rane eliminacije u kupu dobili smo dan više za rad. U fazi smo emotivnog oporavka i naša vodilja treba da bude pozitivan inat – rekao je Aleksandar Trifunović.

Povezana vest:  REGIONALNA LIGA, Rezultati utakmica 5. kola i tabela

Zvezdinom strategu je jasno da publika može da bude presudan faktor.

-Slika sa mečeva protiv Gran Kanarije i Benetona preko nam je potrebna. Zamolio bih one koji su srcem uz nas da dođu u Pionir i da nam pomognu da dva kola pre kraja obezbedimo plasman u četvrtfinale. Oni mogu da nam pomognu da prevaziđemo probleme koje imamo – kaže Trifunović.

Povezana vest:  EP DO 20 GODINA, Letonija – Srbija 57:70

Boris Bakić neće biti u sastavu, dok je pod znakom pitanja i mladi Rondović.

-U ionako skučenoj rotaciji to su nam dodatni problemi. Šansu će dobiti mlađi igrači, Nedović će sigurno biti u kombinaciji, verovatno i Radosavljević ako meč bude išao željenim tokom – zaključio je Trifa.

Utakmica Crvena zvezda-Turk Telekom počinje u utorak od 18 časova uz cene karata od 400 i 800 dinara.