Pesic_Crvena Zvezda-Hemofarm_1

REGIONALNA LIGA

Pešić: Nije mi dovoljna samo pobeda

Trener košarkaša Crvene zvezde Beograd Svetislav Pešić kazao je večeras da nije u potpunosti zadovoljan, iako je njegova ekipa pobedila Hemofarm sa 104:89 u prvom kolu regionalne Jadranske lige.

-Večeras mi je malo bila samo pobeda. To nije dovoljno, zato što od svake utakmice hoćemo nešto više da dobijemo. Želimo da posle meča imamo bilji ukupan utisak. Pobedili smo, ali nismo uradili sve što smo zamislili pre utakmice – rekao je Pešić novinarima u hali Pionir.

On je dodao da nije zadovoljan igrom svog tima u drugom poluvremenu I da će ekipa morati da poradi na kontinuitetu „tokom jedne utakmice, ali i od meča do meča“.

Povezana vest:  Vilijams imao sedam puta više supstance THC u krvi

-Tokom prvog poluvremena smo imali dobru koncentraciju i igrali jaku odbranu. Iz toga izlazi dobar procenat šuta, kao što je i bilo. U drugom delu utakmice je nastao veliki pad, a ostaje nam da analiziramo zašto je do toga došlo. U odbrani je bilo puno problema – dodao je Pešić.

Trener Hemofarma Željko Lukajić ocenio je da je njegovoj ekipi nedostajalo koncentracije, pošto je ekipa sastavljena od mladih igrača.

-Svestan sam i znam šta mogu da očekujem od ekipe. U Srbiji niko ne čeka, iako stalno pričamo da moramo da pravimo mlade igrače. Ova ekipa ima potencijal, ali igrači tek ulaze u sistem prvog tima. Prvi put se nalaze u takvoj situaciji i teško je držati im dugo koncentraciju – kazao je Lukajić.

Povezana vest:  Partizan na završnom turniru, Zvezda pala u Kragujevcu

Strateg Vrščana kazao je da su igrači Hemofarma meč počeli „meko“ i da su bili dekoncentrisani tokom utakmice. On je na tome posebno zemerio „iskusnim igračima“.

-Prednja linija je igrala u strahu od greške, a kao mlad tim trebalo bi da igramo brže. Moraće igrači brže da preuzmu odgovornost na sebe – dodao je Lukajić.

Povezana vest:  Trinkijeri: Odbrana odlučila, pravili smo greške

Zvezdin plejmejker Nemanja Nedović rekao je da je ostvarena „jako bitna pobeda“, pošto je prva utakmica u šampionatu „uvek najteža I najbitnija“.

-U prvom delu smo dobro kontrolisali igru, a u drugom je došlo do naglog pada. Dozvolili smo protivniku da postigne mnogo lakih poena I da se razigra. Nismo kontrolisali defanzivni skok – dodao je on.

Najefikasniji igrač Hemofarma sa 23 poena Mladen Jeremić ocenio je da je Zvezda napravila dobar tim „sa individualcima koji su se odlično uklopili u ekipu“.

PHOTO: ataimages.rs