svetislav_pesic_ekipa

Bojan Subotić: Ispravićemo greške

 

U utakmici sa dva potpuno različita poluvremena Crvena zvezda poražena je u Podgorici. Posle vrlo dobre igre u prvih 20 minuta i vođstva na poluvremenu 46:39, crveno-beli košarkaši imali su veliki pad u trećoj deonici što je Budućnost iskoristila i zabeležila prvu pobedu u sezoni.

Otežavajuća okolnost za Zvezdu u ovom meču bila je i činjenica da Nemanja Nedović nije mogo u potpunosti da pomogne saigračima. Talentovani bek imao je povišenu temperaturu, bilo je pitanje da li će i putovati u glavni grad Crne Gore. Ipak, Nedović je stisnuo zube, pokušao da se stavi na raspolaganje trenru Pešiću, ali nije mogao.

Povezana vest:  SP TURSKA 2010, Teodosić član prvog tima šampionata u Turskoj

Najefikasniji u crveno-belom taboru sa 15 poena bio je Bojan Subotić koji je pokušao da objasni razloge poraza:

– Dobro smo počeli meč, igrali smo kako smo planirali. Bili smo agresivni u odbrani, dobro smo funkcionisali u napadu, kontrolisali smo skok i imali smo dobar procenat šuta. Međutim, neshvatljiv pad nam se dogodio u trećoj deonici. Podbacili smo naročito u odbrani i skoku. U napadu se nismo snašli protiv agresivne odbrane na našim plejmejkerima, bukvalno nismo mogli da postavimo napad što je uzrokovalo mali broj poena.

Povezana vest:  Itudis: Tedosić je sazreo, imamo velike šanse u Evroligi

Subotić je naglasio da je za ovu mladu ekipu Zvezde potrebno malo strpljenja i dodao da nema sumnje da će ekipa u narednom periodu raditi još napornije kako bise podigao nivo igre:

– Trudićemo se da na treninzima ispravimo greške, da nam se ne dešavaju ovako ogromne oscilacije. Želimo da popravimo utisak već protiv olimpije, da pred našim navijačima pokažemo karakter i borbenost.

Povezana vest:  Partizan preko Sutjeske do druge pobede u sezoni

Utakmica sa Olimpijom na programu je u subotu 15. oktobra u Pioniru sa početkom u 17 sati.

– Taj meč će nam biti mnogo važan naročito za samopuzdanje i zato pozivam navijače da dođu u Pionir. Olimpija ima sjajan tim, biće teško, ali to će nam biti dodatni motiv da se dokažemo – zaključio je Subotić.