Parada

U prodaji karte za premijeru filma „Parada“

Od danas, 12. oktobra u prodaji su ulaznice za svečanu premijeru filma „Parada“ koja je zakazana za ponedeljak, 31. oktobar u Sava centru od 20.30.

Reditelj i scenarista filma je Sršan Dragojević, a u filmu igraju Nikola Kojo, Miloš Samolov, Goran Jevtić, Hristina Popović, Goran Navojec, Dejan Aćimović, Toni Mihajlovski, Nataša Marković, Mladen Adrejević, Relja Popović, Radoslav Milenković, Anita Mančić, Branimir Popović i dr.

Povezana vest:  21. FAF: Predstavljen film "Jedan dan u Sarajevu"

Film prati grupu gej aktivista koji pokušavaju da organizuju Paradu ponosa u Beogradu. Kada policija odbije da obezbeđuje skup, oni se obraćaju Limunu (Nikola Kojo), vlasniku agencije za obezbeđenje i ratnom veteranu. Pošto u Beogradu ne može da skupi ekipu za zaštitu gej parade, Limun odlučuje da „ekipu“ formira u regionu. Limun i vođa gej aktivista Radmilo (Miloš Samolov) kreću na put po zemljama regiona u kojima je Limun ratovao tokom devedesetih. Na listi su njegovi neprijatelji protiv kojih se borio, ali sa kojima je u to turbulentno vreme i trgovao – Roko, hrvatski ratni veteran (Goran Navojec), Halil, sitan kriminalac iz Bosne (Dejan Aćimović) i Azem, Albanac sa Kosova (Toni Mihajlovski). Posle silnih peripetija, Limun će uspeti da sakupi šaku živopisnih najamnika, ali po povratku u Beograd „samuraji“ će se tek suočiti sa najvećim izazovima i staviti na kocku i svoje živote…

Povezana vest:  Raselu Brendu zabranjen ulazak u Kanadu

Promo reel pogledajte OVDE!

„Parada“ će u bioskopskoj distribuciji biti od 3. novembra.