pesic_kzn_kal_ruke

REGIONALNA LIGA

Zvezda boljom igrom u odbrani želi pobedu protiv Cedevite

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić ocenio je danas da njegov tim može da popravi igru, posebno u odbrani, i uz više koncentracije i strpljenja dođe do pobede protiv Cedevite u četvrtom kolu regionalne Jadranske lige.

-Čeka nas težak protivnik i neizvesna utakmica za koju nam treba više strpljenja i samopouzdanja da bismo pobedili – rekao je Pešić na konferenciji za medije.

Povezana vest:  Rezultati utakmica petog kola i tabela Superlige Srbije

On je ocenio da tim Cedevite ima izuzetan igrački kadar koji je sposoban da napravi veliki rezultat ove sezone.

-Cedevita ima NBA tim za velike rezultate. Imaju košarkaše koji su igrali Evroligu i imaju ogromno iskustvo i znanje i veliki su kandidat za učešće na fajnal foru – reklao je Pešić.

Ipak, Pešić smatra da njegov tim može do pobede i da je od kvaliteta protivnika važnija igra njegovog tima. Zvezda će u petak biti oslabljena neigranjem Adama Milera, Mileta Ilića i Branka Lazića za koga je trener Zvezde rekao da je vrlo važan košarkaš za igru tima.

Povezana vest:  Bilić: Fajnal-for u Laktašima; Lisac: Nije odlučeno

Na konferenciji za medije, Košarkaski klub Crvena zvezda Beograd je obeležio 10 godina od smrti Nebojše Popovića, legende Zvezde i srpske košarke.

Popović je osvojio 17 šampionskih titula kao trener ženskog I muškog tima Zvezde. Jedan je i od osnivača kluba i prvi strelac koša na Svetskim prvenstvima za Jugoslaviju 1950. u Argentini. Bio je funkcioner Zvezde, Košarkaškog saveza Jugoslavije, Olimpijskog komiteta Jugoslavije i Svetske košarkaške federacije. Uvršten je i u Evropsku košarkašku kuću slavnih.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Čikaga i Sakramenta

Utakmica Crvena zvezda Beograd – Cedevita igra se u petak od 20.00 časova u hali Pionir.