euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Real i Armani sigurni u prvom kolu Grupe C

 

Košarkaši Real Madrida i Armanija ostvarili su večeras pobede u utakmicama 1. kola Grupe C Evrolige, u kojoj se takmiči i beogradski Partizan. Madriđani su u Belgiji pobedili domaći Šarlroa sa 100:76, dok je italijanski tim u Milanu bio bolji od Makabija iz Tel Aviva sa 89:82.

Partizan je ranije večeras izgubio u Beogradu od turskog Anadolu Efesa sa 73:84. Igrači Reala čitav meč kontrolisali su rezultat protiv belgijske ekipe, ne dozvolivši iznenađenje. Najefikasniji u tom meču, ipak, bio je plejmejker Šarlroa Demond Malet sa 27 poena i četiri asistencije.

Povezana vest:  Mirotić "Zvezda u usponu", Mačvan drugi

Goste su predvodili Rudi Fernandez i Felipe Rejes sa po 19 poena. U pobedi Armanija dvojica igrača postigli su više od 20 poena. Malik Heirston je ubacio 25, uz šest asistencija, a Danilo Galinari 23, uz sedam skokova.

U ekipi Makabija istakao se Lior Elijahu sa 23 poena i osam skokova.

U Grupi A Pantinaikos je kao domaćin pobedio Unikahu s 98:77, dok je Brose Basket bio ubedljiv protiv gostujućeg Zagreba – 96:65. U poslednjem meču Grupe D Barselona je slavila u Ljubljani na gostovanju kod Olimpije sa 86:64.

Povezana vest:  NBA LIGA, Portland pobedio San Antonio uz 40 poena Oldridža