Wiener_Liga-odbojkaVINER LIGA, SENIORI

Pobeda Vojodine u Kragujevcu

Radnički – Vojvodina NS Seme 1:3 (16:25, 25:23, 19:25, 23:25)

Dvorana: „Jezero”. Gledalaca: 300. Sudije: Igor Miljković (Beograd) i Mirko Janković (Niš). Trajanje meča: 103 minuta.

RADNIČKI: Ćirović 12, Radović 11, Đorđević, Ilić 1, Nemet 14, Radević 11, Pantelić (libero), Opačić 10, Kočanović, Jovanović, Blagojević, Perović. Trener: Dragan Đorđević.

VOJVODINA NS SEME: Mirosavljević 12, Ivović 17, Katić 12, Gerić 6, L. Čubrilo 4, Mrdak 20, Kapur (libero), M. Stanković, Martinović, Stefanović, Veselinović, Vrban. Trener: Nikola Salatić.

Povezana vest:  Kadeti Srbije u Tbilisiju prvo protiv Italije

Nastavila je Vojvodina da niže dobre rezultate u Kragujevcu. Novosađani su dobili derbi meč trećeg kola, sačuvali lidersku poziciju i ostavili Radnički bez pobede na svom bunjištu i u brigama pred nastavak sezone. Prvi set je lako dobila Vojvodina, koja je zamalo zakasnila na ovaj meč. Odužilo se lalama putovanje iz Novog Sada, ali su u toj žurbi sjajno otvorili meč.

Povezana vest:  Kovačević: Možemo do uspeha u Svetskoj ligi; Kolaković: do 15. maja kompletni

Ipak, promena primača u redovima Radničkog, doneo je preokret. Opačić i Ćirović, smirili su prijem, proradio je i blok domaćih, pa su Kragujevčani u neizvesnoj završnici stigli do izjednačenja. Period najbolje igre Radnički je imao na početku trećeg seta, kada je poveo 9:3. I onda sjajna izmena Nikole Salatića, koji je Marka Ivovića zamenio Mihajlom Stankovićem, što je donelo potpuni preokret. Stigli su Novosađani na 13:13, dodali gas, poveli 19:15 i ušli u laganu završnicu trećeg perioda.

Povezana vest:  XXIX EP 2015., Odbojkašice Srbije maksimalnom pobedom počele Evropsko prvenstvo

Četvrti set doneo je dramatičnu završnicu i puno preokreta sa hepiendom za gostujuću ekipu. Posle 16:14 za Vojvodinu, Radnički je serijom 4:0 poveo 22:20 i tu stao. Uzvratili su Novosađani na pravi način, čvrstom odbranom i preciznom realizacijom kontranapada, a drugu meč loptu realizovao je Milija Mrdak, uz Mirosavljevića junak ovog meča.