Trifunović: I dalje smo u igri

aleksandar_trifunovic_trener_kk_czTrener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović istakao je da njegova ekipa ima realne šanse da se plasira u četvrtfinale Evrokupa uprkos večerašnjem porazu od Turk Telekoma. 
-Da nam je neko pre početka pre TOP 16 faze ponudio učinak od tri pobede i poraza ne veruje da bismo odbili. Činjenica je da smo već mogli da rešimo svoju poziciju, ali ne treba da paničimo. I ranije sam govorio da moramo da naučimo da gubimo i pobeđujemo – kazao je Trifunović na konferenciji za novinare posle meča. 
Zvezda je od Turk Telekoma izgubila sa 76:78, iako je u trećoj četvrtini vodila i sa 16 poena razlike. 
-Pokazali smo dva lica… Definitivno nam je nedostajao i povređeni Boris Bakić, a nezadovoljan sam i sa svega 18 napravljenih ličnih grešaka što je Turk Telekomu omogućilo da igra u svom ritmu. Jednostavno u ovom trenutku ne možemo psihički da završimo posao, a jedini izlaz je naporan rad – ocenio je strateg crveno-belih. 
Trifunović je istakao i da uprkos večerašnjoj lošoj igri ima puno poverenja u Nemanju Bjelicu, Marka Kešelja i kapitena Vuka Radivojevića čijom partijom su navijači bili posebno nezadovoljni. 
-Bjelica i Kešelj su najtalentovaniji igrači u ekipi i stojim iza njihove minutaže. To je dobra investicija za srpsku košarku, ali oni moraju da shvate da njihovu igru ne može da odredi jedan promašeni šut ili izgubljena lopta – kazao je Trifunović. 
-Vuk je u većem delu utakmice dobro obavljao defanzivne zaadatke. Reč je o kapitenu koji daje dobar primer mladim iračima – dodao je. 
Trener Turk Telekoma Merih Čakiroglu izrazio je zadovoljstvo zbog rezultata utakmice, ali i pobede Nimburka nad Gran Kanarijom što je njegovu ekipu ostavilo u trci za jednim od prva dva mesta na tabeli grupe. 
-To je velika šanza za nas. Ostale su nam još dve utakmice. Mi smo i ovu fazu ušli posle tri pobede u nizu. Nadam se da će ova utakmica biti početak slične serije – kazao je Čakiroglu. 

Povezana vest:  Košarkaši Partizana obeležili kraj uspešne sezone