euroleague_basketball_logoTrener Marusija: Utakmica sa Partizanom test za karakter

 

Trener košarkaša grčkog Marusija Jorgos Barcokas izjavio je danas da će utakmica sa Partizanom biti pravi pokazatelji snage karaktera i duha njegove ekipe.

-Idemo u Beograd da odigramo odlučujuću utakmicu protiv rivala za poštavanje. Mislim da će ovaj meč biti potpuno drugačiji u odnosu na duel pre dve nedelje u Atini. Biće dobra prilika da moja ekipa pokaže karakter i duh. Važno je da im ne dozvolimo previše lakih poena – rekao je Barcokas.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Vujošević: Dobar trening pred plej of

Marusi je u poslednja dva prvenstvena meča izgubio od Panatinaikosa i PAOK-a, a nastup povređenog centra Dimitrisa Mavroeidisa je pod znakom pitanja.

Bek grčke ekipe Marios Batis ocenio je da Partizan ima veliko iskustvo igranja u Evroligi i da je za njegovu ekipu svaki meč u tom takmičenju dobra škola.

-Bez ikakve sumnje, očekuje nas veoma teška utakmica. Partizan igra kod kuće i ima veliko iskustvo. Evroliga je takmičenje u kojem u svakoj utakmici možete da naučite nešto novo. U svakom slučaju, veliki izazov je pred nama i mi nameravamo da se borimo do kraja – poručio je Batis.

Povezana vest:  Ivković: Pokazaćemo kako se igra za Srbiju

Obe ekipe do sada su zabeležile po dve pobede i jedan poraz u Grupi E Top 16 faze Evrolige.

U prvom meču Marusija i Partizana koji je odigran pre dve nedelje u Atini, Grci su pobedili sa 57:49. Novi duel dve ekipe igra se sutra od 20.45 u hali Pionir.