euroleague_basketball_logo

EVROLIGA

Partizan pobedio Real Madrid

 

Partizan – Real Madrid 80:79

 

Košarkaši Partizana savladali su večeras u Beogradu ekipu Reala iz Madrida sa 80:79 (22:16, 23:24, 12:21, 23:18), u 4. kolu C grupe Evrolige. To je druga pobeda crno-belih u dosadašnjem delu takmičenja. Prvak Srbije narednu utakmicu igra 17. novembra u Milanu protiv domaće ekipe Armani. Večerašnji meč odigran je pred 7.500 gledalaca u hali Pionir, a sudili su Hristos Hristodulu (Grčka), Boris Rižik (Ukrajina) i Ðanluka Matioli (Italija).

Partizan: Lo 14, Kecman 10, Raduljica 4, Jaramaz, Lučić, Milosavljević 5, Katić 2, Božić, Čakarević 7, Mačvan 16, Anđušić 2, Peković 20.

Povezana vest:  EP ZA KADETKINJE, ITALIJA, Srbija - Poljska 62:66

Real: Tomić, Fernandez 13, Sanc, Pocijus 7, Suarez, Rejes 2, Mirotić 9, Rodrigez 5, Begić 3, Kerol 21, Ljulj 12, Ibaka 2.

Partizan je u krcatom Pioniru skinuo krunu „kraljevskom klubu“ iz Madrida i zabeležio tek drugu pobedu u 17. okršaju sa Realom. Crno-beli su do izuzetno značajnog uspeha došli u triler završnici u kojoj su Madriđani promašili šut u poslednjoj sekundi, a Partizan je na kraju završio sa trijumfom od 80:79.

Igru Partizana tokom celog meča nosili su Nikola Peković, Ejsi Lo i izuzetno rasploženi Milan Mačvan, koji je podsetio na partije iz najboljih dana u Hemofarmu. Crno-beli su fantastično počeli utakmicu serijom 10:0 i nisu dozvolili Realu da postigne koš u prva četiri minuta.

Povezana vest:  21. KOLO NLB LIGE, Ulaznice za derbi 400 i 800 dinara

Madriđani su se ipak vratili zahvaljujući odličnom šuteru Džejsiju Kerolu i polako, ali sigurno preuzimali kontrolu u svoje ruke. Veoma lošu igru crno-belih u trećoj deonici gosti su iskoristili na najbolji mogući način i napravili potpuni preokret.

Ipak, kako se bližio kraj meča, bilo je jasno da sledi neizvesna završnica u kojoj je Amerikanac Lo još jednom pokazao da je pravi majstor, a odbrana crno-belih bila je na visini zadatka.

Povezana vest:  Radonjić: Izvukli smo meč, uprkos svim problemima

Na zagrevanju pred početak utakmice navijači su “častili” igrače Reala salvom zvižduka, ali je ogroman aplauz dobio nekadašnji igrač crno-belih Novica Veličković.

Ovacije sa tribina, kao i svaki put ove sezone, dobio je bivši trener Partizana Duško Vujošević, koji je u halu ušao u društvu bivšeg reprezentativca Miloša Vujanića. Hala Pionir je, čini se, bila punija nego ikad u ovoj sezoni, a od poznatih lica u publici još su viđeni Milorad Dodik, Goran Grbović, Milorad Čavić i braća Dejan i Darko Udovičić.