lopta_u_kosu 

Mićević ponovo u Metalcu
 
Valjevski prvoligaš Metalac ponovo je angažovao krilnog igrača Nikolu Mićevića (29), koji je sezonu počeo u užičkoj Slobodi, javili su večeras lokalni mediji. Metalac posle sedam kola u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS) ima skor od dve pobede i pet poraza, od kojih četiri za redom, a dva na svom terenu od Sloge iz Kraljeva i Slobode iz Užica, pa se povratak Mićevića tumači kao angažovanje pojačanja za prevazilaženje krize.
Takav potez, ali i svoje napuštanje kormila Metalca, najavio je i šabački trener Milovan Stepandić posle subotnjeg poraza od Užičana.
-Ovakva kriza, u kakvoj je Metalac, rešava se ili smenom trenera ili hitnim dovođenjem nekoliko pojačanja – rekao je Stepandić na konferenciji za novinare posle utakmice sa Slobodom.
Nejasno je da li će Stepandić i dalje voditi Metalac, a o tome će večeras sa njim razgovarati predsednik kluba Duško Đukanović. Mićević je već igrao u Metalcu, kada je ovaj klub vodio Vlade Đurović, a potom je nosio dres čačanskog Borca i Slobode.
Mogućnost njegovog dolaska u Valjevo pominjana je i pre početka KLS ali se on, kao rođeni Kosjerac, opredelio za Užice zbog prinove u porodici. Posle utakmice šestog kola KLS, koju je Sloboda izgubila pred svojim navijačima od Železničara iz Inđije, kulminirao je Mićevićev sukob sa mladim trenerom Milošem Obrenovićem (24), pa je kapiten Užičana dobio raskid ugovora i došao u Metalac.
Utakmicu sedmog kola Metalac-Sloboda u Valjevu, iako oslabljeni neigranjem četiri ključna prvotimca, Užičani su dobili sa 58:57, a Mićević je bio na tribinama Hale sportova.
Povezana vest:  Bez dogovora na sastanku u Barseloni, nastavak sutra