nba_novi_logo

NBA VESTI, LOKAUT

Košarkaška NBA sezona pred otkazivanjem

 

Sindikat igrača američke NBA lige odbio je danas ponudu vlasnika klubova, tako da je sezona u najjačoj košarkaškoj ligi sveta pred otkazivanjem.

-Spremni smo da podnesemo tužbu protiv lige i mislimo da je to najbolji način da igrači dobiju ono što im pripada – izjavio je izvršni direktor sindikata igrača Bili Hanter, nakon što je odbijena ponuda kojom su vlasnici klubova predložili podelu košarkaških prihoda 50:50 posto.

Povezana vest:  EP 2015, Nemačka bolja od Islanda, častan poraz BiH, Češka ubedljiva

Prinudna „obustava rada“ u NBA ligi traje već 137 dana zbog nemogućnosti da se igrači i vlasnici klubova dogovore oko novog kolektivnog ugovora, a predsednik saveta igrača Derek Fišer nazvao je odbijanje ponude „najboljom mogućom odlukom“.

-Većina igrača sada mnogo toga stavlja na kocku. Međutim, svi to smatramo važnim ne samo za nas, već i za one koji će igrati u ligi sledeće decenije i dalje – rekao je Fišer na konferenciji za medije u društvu brojnih igrača, među kojima su bile i zvezde NBA lige Kobi Brajant i Karmelo Entoni.

Povezana vest:  Zvezda ubedljiva protiv Partizana za finale ABA lige

Komesar NBA lige Dejvid Štern ocenio je da su se igrači odlučili za „samodestrukciju“.

-Ovo je neodgovorna odluka. Mislim da je prava tragedija što nam sezona klizi iz ruku i što se igračima onemogućava velika zarada za koju su naporno radili. Igrače je obmanulo vođstvo sindikata – poručio je Štern.

Da su igrači prihvatili predlog vlasnika klubova, takmičenje u NBA ligi počelo bi 15. decembra i bile bi odigrane 72 utakmice, odnosno deset manje nego u normalnim okolnostima.

Povezana vest:  Đorđević: Nadam se da će Teodosić brzo na teren