vlada_jovanovic

EVROLIGA

Jovanović: Sada se lakše diše, ali ima još mnogo igre

 

Trener košarkaša Partizana Vlada Jovanović bio je prezadovoljan važnim trijumfom nad Armanijem u Milanu, ali je istakao da posao po pitanju plasmana u Top 16 fazu Evrolige još nije završen.

-Ostvarili smo veliku, veoma važnu pobedu u grupi u kojoj je pravo na grešku svedeno na minimum. Grupa je toliko jaka da su sve ekipe nervozne i to se oseća  u igri – izjavio je Jovanović, nakon što su njegovi izabranici u Milanu izrežirali skoro neverovatan preokret i došli do dragocenih bodova.

Povezana vest:  Milojević: Dobro smo spremili utakmicu

-Dobro smo isplanirali utakmicu, ali nas je u prvom poluvremenu izdao šut spolja. Pogodili smo samo jednu trojku iz 12 pokušaja. Oni su dali šest do osam lakih poena, dva puta smo dozvolili koš uz faul i tako je napravljena razlika. U trećoj četvrtini bili smo u “klinču“, a četvrtoj smo konačno našli igru – naveo je trener crno-belih.

Povezana vest:  Radonjić: Pobedili smo velikog protivnika

-Pogodili smo četiri od deset šuteva za tri poena, što je odličnih 40 posto, suzili odbranu, igrali sa dve “dvojke“ i to je funkcionisalo. Oni su se unervozili, a mi smo to znali da iskoristimo. Sada se lakše diše, ali ima još mnogo da se igra – poručio je Jovanović.

Trener Armanija Serđo Skariolo bio je šokiran neobjašnjivim padom njegovog tima u završnici.

Povezana vest:  Dobra atmosfera na treningu Zvezde na Zlatiboru

-Teško je objasniti kako smo izgubili. Igrali smo dobro, čak odlično punih 35 minuta, ali smo u finišu neobjašnjivo pali u odbrani. Očigledno je da kao tim  nismo sazreli – izjavio je Skariolo.

-Upozoravao sam da Partizan, uprkos mladosti svojih igrača, ima kvalitet – istakao je trener italijanskog tima.