partizan_marusi_2EVROLIGA, TOP 16

Pionir neprelazna prepreka i za Marusi

Partizan – Marusi 79:76 (21:24, 19:21, 18:11, 21:20)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

partizan_marusiI Grci su pali pred krcatim „Pionirom“. Crno bela furija, ne toliko blistava u prvoj deonici, ali sa sjajnom odbranom u nastavku došli do velike pobede. Košarkaši Marusija ipak su bili bledo izdanje u navijačkom paklu košarkaškog hrama sporta, iako su se odlično borili sve do kraja utakmice. Crno beli stegli su odbranu, zaigrali agresivnije i na kraju slavili sa 79:76 (21:24, 19:21, 18:11, 21:20).

Fenomenalna publika i ovaj put je nosila crno bele do velike pobede u TOP 16 fazi Evrolige. Trener Partizana Duško Vujošević pozvao je navijače da dođu u što većem broju na utakmicu sa Marusijem, a naravno, oni su ispunili očekivanja I bili na visini zadatka. Preko 8.000 dnavijača nije štedelo glas i tokom čitave utakmice nosilo ekipu, pa su njihovi ljubimci, ali tako lako, došli do veoma važne pobede u četvrtom kolu Evrolige.

Povezana vest:  Tomić: Mega bez pritiska; Milojević: Zvezda favorit

U prvom delu igre izgledalo je da su gostujući košarkaši navikli na atmosferu, koja i ove godine čeka najbolje timove Evrope u „Pioniru“. U prvoj četvrtini gosti su terorisali crno bele pogotcima van linije 6.25, i lako su stizali do poena. Partizan je imao poteškoća u napadu, a kada je bilo najpotrebnije, Petar Božić je trojkom vraćao Partizan u igru.

Marusi je izgledao kao da svaku utakmicu igra pred prepunom halom koja je protiv njih. Vujošević je u igru ubacio i oporavljenog Aleksa Marića, od koga se mnogo očekuje, ali su košarkaši Marusija odlično zatvorili najjače oružje Partizana u prvom delu Evrolige. Prvi deo igre završen je rezultatom 21:24.

Povezana vest:  Rasprodate karte za Kup Radivoja Koraća

U drugom delu vrlo slična priča. Košarkaši Marusija prosto nisu mogli da promaše sa distance, odnosno za tri poena. Crno beli su držali priključak i čekali priliku, ali jednostavno nisu mogli da zaustave raspoložene goste. U veoma uzbudljivoj završnici, Grci su uspevali da održavaju prednost od nekoliko poena, a na odmor su otišli sa pet poena više, tačnije 40:45.

Nastavak je bio mnogo bolji za crno bele. Vezali su dva koša, došli do izjednačenja što je izazvalo oduševljenje u Pioniru. Trojkom Jana Veselog Partizan je stigao do prednosti od četiri poena 54:52, pa je bilo jasno da predstoji zanimljiva i neizvesna završnica.

Povezana vest:  Marko Popović još godinu u dresu Budućnosti

Puleni Vujoševića pojačali su odbranu a to je odmah dalo pozitivan efekat. Na samom kraju treće deonice, Marić je teško pogodio za dva, ali koš nije priznat, jer je, navodno, isteklo vreme.

partizan_marusi_1U poslednjoj četvrtini vodila se velika bitka. Borili su se i jedni i drugi, nije bilo lakih poena, pa se, kao što je i očekivano, ušlo u veoma uzbudljivu završnicu a krenulo se I u penal završnicu sa linije slobodnih bacanja.

Ušlo se u penal završnicu, iz koje su kao pobednici izašli „crno-beli“ a predvodio ih je Mekkejleb, pa su na kraju zasluženo slavili sa 79:76.