oliver_stevic_kk_cz26. KOLO NLB LIGE

Poraz na oproštaju od Jadrana

 

Košarkaši Crvene zvezde porazom su završili ovosezonsko učešće u regionalnoj NLB ligi. Iako su imali 13 poena prednosti u drugom poluvremenu, propustili su priliku da se pobedom oproste od Jadrana. Ekipa Bosne zabeležila je vrednu pobedu u borbi za opstanak i rezultatom 68:67, (po četvrtinama 15:20, 16:16, 21:20, 16:11) izbegla poslednje mesto koje je pripalo ekipi Heliosa.

Crveno beli nisu mogli bolje da započnu meč. Kešelj u prvom napadu pogađa trojku i rezultat se do kraja prve četvrtine nije spuštao ispod te razlike. Prednost našeg tima rasla je do 7 poena (4:11), da bi domaćini do kraja četvrtine uspeli da uhvate priključak i svedu zaostatak na -5, 15:20. Taj rezultat postavio je Štimac zakucavanjem u poslednjem napadu prvog dela igre. Bolji od ostalih u prvih 10 minuta bio je Kešelj sa 7 poena.

Povezana vest:  Efes pobedio Darušafaku

Zvezda dobro otvara i drugu četvrtinu. Bjelica krade loptu, uspešno realizuje kontru i vraća crveno bele na +7 ali tada Bosna, predvođena dojučerašnjim Zvezdinim igračem Miloševićem, pravi seriju od 7:0 i u 13.minutu izjednačava rezultat, 22:22, što je primoralo Aleksandra Trifunovića da zatraži minut odmora.

Ako je prva četvrtina pripala Kešelju koji je brzo dobio drugu ličnu grešku i prešao na klupu, onda je svakako drugu četvrtinu obeležio Radosavljević. On je u tom periodu postigao 8 poena i uz poene Štimca, Stevića i na kraju Bjelice, Zvezda odlazi na poluvreme rezultatom 38:31. Pokušali su domaćini da smanje zaostatak ali Jovanović je u poslednjim sekundama bio neprecizan za tri poena.

Povezana vest:  SUPERLIGA SRBIJE, Partizan pobedio Mega Vizuru

Drugo poluvreme donelo je mnogo više uzbuđenja na parketu. Crveno-beli na početku prave mini seriju i odlaze na +13 (44:31, najviše zahvaljujući borbenom Steviću koji je svojim poenima i skokovima držao razliku). I kada se očekivalo da završe posao i dotuku protivnika,Beograđani ne iskorišćavaju nekoliko napada i ponovo dopuštaju igračima Bosne da smanje prednost i dođu na dostižnih -4, 52:56. Kao što je Štimac zakucavanjem zatvorio prvi deo igre tako je i Kikanović postavio konačan rezultat treće četvrtine 52:58, za nadu svoje ekipe da može doći do pobede.

Bosna na početku poslednje četvrtine, predvođena raspoloženim Šehovićem (ukupno 18 poena i 6 skokova) serijom od 7:0 prvi put na meču (7 minuta do kraja) dolazi u vodstvo. U neizvesnoj završnici Trifunović nije mogao da računa na Bjelicu koji je izašao zbog 5 ličnih grešaka.

Povezana vest:  POLUFINALE SUPERLIGE SRBIJE, Partizan i Radnički vode sa 1:0

U poslednji minut se ušlo rezultatom 66:65 za Bosnu. Stević pogađa dva bacanja i vraća prednost. Nedović pravi faul, i Bosna ponovo dolaze u prednost. Poslednji napad (17 sekundi do kraja) Vuk Radivojević ne koristi, promašuje šut za 3 poena za konačnih 68:67 i veliko slavlje domaćina

Crveno beli su zauzeli deveto mesto sa skorom od 11 pobeda i 15 poraza. Zvezdu sada očekuje mala pauza do početka domaće lige koja počinje početkom aprila.

U Zvezdi najbolji igrač bio je Oliver Stević. Zabeležio je „dabl-dabl“ učinak sa 18 poena i 10 skokova. Kešelj je postigao 9, Radivojević (4 asistencije i dve blokade), Kikanović i Radosavljević po 8, Bjelica 7, Štimac 6 a Bakić 3 poena.