nikola_pekovic_par_efes

EVROLIGA

Kecman: Idemo dalje, Peković: Tukli su me pod košem!

 

Košarkaši beogradskog Partizana složni su u oceni da je u večerašnjem porazu od Anadolu Efesa u Istanbulu sa 67:58, u utakmici 6. kola Grupe C Evrolige, presudna bila treća četvrtina. Tu deonicu domaći tim je dobio sa 19:8.

-Treća četvrtina nam je napravila problem, pošto nismo dali poen do tri minuta pre kraja te deonice. Brzo smo ušli u bonus i to je napravilo razliku. Šutirali su puno slobodnih bacanja, a mi do kraja nismo uspeli da se približimo – rekao je Dušan Kecman novinarima posle meča.

On je dodao da crno-beli sada moraju da se okrenu idućim utakmicama.

Povezana vest:  Juniori bez finala

-Šta je, tu je – idemo dalje. Ostaje nam da se spremimo za Hemofarm u Jadranskoj ligi, a onda i za Makabi u četvrtak – kazao je Kecman.

Partizanov centar Nikola Peković ocenio je da srpski šampion nije igrao na nivou iz prethodnih mečeva.

-Imali smo šansu da dobijemo utakmicu. Nismo odigrali kao što smo igrali neke prethodne duele. Ključna je bila treća četvrtina kada smo imali šansu da dođemo do izjednačenja, ali smo im dopustili da odigraju nekoliko kontri – rekao je Peković.

Peković koji je ove sezone najefikasniji igrač crno-belih večeras je postigao samo tri poena, ali nije želeo puno da priča o činjenici da se u strelce upisao tek tri minuta pred kraj.

Povezana vest:  NBA VESTI, Greg Popović se vratio na klupu posle dva propuštena duela

-Tukli su me… Bila je dobra odbrana i ne bih da komentarišem dalje – rekao je jedan od najiskusnijih igrača Partizana.

Miroslav Raduljica je istakao da je beogradski tim propustio veliku šansu da sebi olakša posao u nastavku takmičenja.

-Ostaje žal zbog toga što nismo pobedili, jer nam je ovo bila velika šansa da napravimo još jedan brejk na strani, što bi nam mnogo značilo u nastavku takmičenja – ocenio je Partizanov centar.

Bek Danilo Anđušić kazao je da mu je žao zbog poraza i propuštene šanse Partizana da dođe do neizvesnije završnice.

Povezana vest:  Trojica košarkaša Zvezde povredjeni u utakmici sa Unikahom

-Žao mi je što smo izgubili utakmicu. Prvo poluvreme smo se dobro držali, u trećoj četvrtini smo imali pad u igri, ali smo u poslednjoj imali šansu da se približimo na tri razlike, međutim oni su postigli trojku. Moramo sada da se okrenemo narednim mečevima – rekao je Anđušić.

Amerikanac Ejsi Lo je ocenio da crno-beli nisu igrali dovoljno dobro da bi pobedili.

-Nismo igrali dovoljno dobro da bi pobedilli. Bilo je teško, nismo pogađali šuteve, a oni su igrali odličnu odbranu. Morali smo da igramo jače – rekao je Lo.