novak_djokovic_ferer

ATP MASTERS LONDON 2011

Ferer pobedio Novaka Đokovića

 

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković izgubio je večeras u drugom kolu A grupe Masters kupa od Španca Davida Ferera rezultatom 6:3, 6:1. Prvi teniser sveta nije ni približno pružio igru na koju smo navikli od igrača koji je u 2011. godini ostvario jednu od najuspesnijih sezona u istoriji tenisa.

Ðoković je loše otvorio partiju protiv Ferera i napravio čak 17 neiznuđenih grešaka, što je rezultovalo izgubljenim prvim setom (3:6). Slično kao i protiv Berdiha u prvom kolu, najbolji svetski teniser je u tom početnom setu delovao prilično nezainteresovano, tako da su mu i udarci bili spori i nedovoljno precizni.

Povezana vest:  WTA NJU HEJVEN, Karolina Vozniacki u finalu

Ferer je iskoristio ovakvo izdanje Ðokovića i u sedmom gemu došao do brejka, da bi mu Ðoković do kraja tog dela igre sasvim prepustio kontrolu. Ista slika ponovila se i na početku drugog seta. Srpski teniser je bio demotivisan i dekoncentrisan, dok je Ferer neumoljivo krčio put ka pobedi, došavši do vođstva od 3:0, uz brejk u drugom gemu.

Povezana vest:  Poraz Aleksandre Krunić u Stanfordu

Ðoković je dobio sledeći gem na svoj servis i forhendi su konačno počeli da „ulaze“, ali nedovoljno da zaustave razigranog Ferera koji je i dalje čvrsto držao svoj servis (4:1). Srbin potom nije uspeo da izdrži napade Ferera na svoj servis, tako da je Španac još jednim brejkom (5:1) došao na korak od pobede koju je na kraju sigurnim servisom i ostvario.

Povezana vest:  WTA: Olga Danilović 109. teniserka sveta, Iga Švjontek i dalje prva

Ferer je ovim trijumfom obezbedio plasman u polufinale, dok će Ðokoviću za eventualni prolaz među četiri najbolja tenisera biti potrebna pobeda protiv zemljaka Janka Tipsarevića u poslednjem trećem kolu, koje je na programu u petak.